Pundi X Endonezya’da POS cihazlarını kullanıma sunmaya başlıyor
Pundi X Endonezya’da POS cihazlarını kullanıma sunmaya başlıyor

Pundi X POS cihazlarını kullanıma sunmaya başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain startup’ı Pundi X, merkez bankasının kripto yasağını kaldırma beklentisiyle Endonezya’da kripto para birimi satış noktası (POS/point-of-sale) cihazlarını kullanıma sunmaya başlıyor.

Pundi X Endonezya’da POS cihazlarını kullanıma sunmaya başlıyor

POS cihazı, satış noktalarında kart veya başka türlü elektronik yöntemlerle ödeme yapmak için kullanılan bir elektronik cihaz. Başlangıçta cihazların ardındaki fikir, dijital para birimlerini günlük alışveriş ortamında kullanılabilir hale getirerek, tüketicilerin POS cihazlarını kurdukları perakende mağazalarında, kafelerde ve alışveriş merkezlerinde gıda ürünleri gibi ihtiyaçların satın alınması için sanal para birimleri kullanmalarına izin vermek.

Pundi X’de POS cihazlarıyla müşterilerin perakende mağazalarda, kafelerde veya alışveriş merkezlerinde kripto para kullanmalarını kolaylaştırmayı hedefliyor. Kripto paralar, Endonezya’da yasal bir ödeme aracı olarak kabul edilmese de şirketin baş hukuk danışmanı olan David Ben Kay, POS cihazlarının dağıtımının yasal gelişmelerden bağımsız olarak tamamlanacağını söyledi. David Ben Kay açıklamalarına şunları ekliyor:

Kripto para biriminde işlem yapmak için kullanılan işlevler otomatik değil. POS’un perakende mağaza sahipleri tarafından dağıtıldığı herhangi bir ülkede yasal olarak izin verildiğinde etkinleştirilmesi gerekiyor.

Şirket, 100.000’e kadar POS cihazı kurmayı planlıyor

David Ben Kay, yetkililerin kripto  paralara yönelik duruşlarını yumuşatmasının yalnızca bir zaman meselesi olduğunu belirtiyor. Pundi X, büyük nüfus ve büyük ölçüde nakit bazlı ekonomi nedeniyle Endonezya’da ürün ve hizmetlerini piyasaya sürmeye karar verdi. Pundi X, Endonezya, Güney Kore, Japonya, Singapur ve İsviçre’den POS cihazları için ön sipariş aldığını belirtiyor. Şirket, 2021 yılına kadar Güneydoğu Asya’daki Blockchain tabanlı ödeme ağını kurmak için 100.000’e kadar POS cihazı kurmayı planlıyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin