featured

Ethereum kurucu ortağı, yeni bir ICO fon modeli olan DAICO’yu duyurdu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya ve Kanada kökenli bilgisayar programcısı olan, Vitalik Buterin yeni merkeziyetçi olmayan DAICO fon toplama modelini Ethereum için duyurdu.

Açıklamasına göre onun amacı daha demokratik ICO’lar yaratmak. Böylece Ethereum ağındaki yeni para toplama modeliyle de tanışmış oluyoruz. Burada eski para toplama modelindeki kodlarla yeni merkezi olmayan kuruluş birleşerek bunu başarıyor. Buterin’in açıklamarına göre bu yeni DAICO sistemi yatırımcılara hem daha yüksek seviyede kontrol etme imkanı sağlayacak hem de dolandırıcılara göre daha yüksek bir koruma sağlıyor.

DAICO’nun, ICO’ya Benzerlikleri

DAICO, ekibin para toplamasına izin veren bir katkı modunda başlar. Yatırımcılar, Ethereum’u DAICO’ya gönderir ve yatırımları karşılığında token alır.

Token satışında bazı durumlar olabilir, sınırlı satış, sınırsız satış, açık arttırma, interaktif para teklifi ile bu durumlar gerçekleşebilir.

Bir kez katkı periyodu sona erdiğinde token alınıp satılabilir ve zaten biliyoruz ki bu model ICO’nun varoluş modeli ile çokça benzer.

ICO’nun demokratikleştirilmesi

DAICO katkı periyodu içerisinde “tap” adı altında bir mekanizma var. Bu mekanizma token sahiplerine yatırım yaptıkları parayı kontrol etme şansı veriyor.

Eğer bir takım daha fazla fona ihtiyacı varsa geliştirici ücretleri için v.s rahatlıkla artış talep edebilir. Bunun sonucunda Token sahipleri kendi aralarında oylama yaparak buna karar verirler. Bunun temel amacı ise gelişim ekibine kendi hedeflerini tamamlamaları için bütçe vermektir. Gelişim ekibi hedeflerine ulaşırsa büyüme sağlanması için tap miktarı arttırılabilir. Eğer ekip sorumluluk sahibi değil veyahut dolandırıcı ise yatırımcılar kolaylıkla DAICO’yu iptal edebilir ve kayıplarını en aza indirebilirler.

DAICO’nun güvenliği

Merkeziyetçi yapıya sahip olmayan DAICO, kötü niyetli yapılara karşı da oldukça güvenli. Eğer manipülasyonlar oyları etkilerse yatırımcılar paralarını geri alabilir ve girişim sahipleri projeyi iptal edebilir. Ama eğer yeniden isterlerse yeni DAICO yaratabilir ve yeniden kendi ekiplerine yatırım almaya başlayabilirler.

Son olarak Arkadaşlar hepimiz görüyoruz ki 2017 yılında çok büyük rakamlarda ICO’lara yatırım yapıldı ve bundan yola çıkılmış olsa ki belli kurallar değiştirilmiş ve bazıları da sabit kılınmıştır. Umarız başarılı bir model olur.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin