EIP-1559 artık Ethereum madencilerinin tuttuğundan daha fazla ETH yakıyor
EIP-1559 artık Ethereum madencilerinin tuttuğundan daha fazla ETH yakıyor

Ethereum geliştiricileri, EIP 867 konusunu kamu tartışmasına çevirmek istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum geliştiricileri, yüksek profilli hackleri ve olaylarında kaybolan fonları iade etmek için yazılım seviyesinde hangi adımların atılması gerektiği konusunda kamuya açık bir tartışma başlatılması yönünde çağrıda bulundular.

Cuma günkü haftalık toplantıda geliştiriciler, potansiyel kurbanlara çalınan paralarını geri gönderme yöntemini savunan tartışmalı bir Ethereum iyileştirme önerisi EIP 867 üzerine konuştu.Teklif, sistem çapında yazılım güncellemelerinin muhtemel bir düzeltme olarak kullanılmasını savunuyor olması nedeniyle lightning rod olarak ortaya çıktı.

Ethereum geliştiricileri konuyu kamu tartışmasına çevirmek istiyor

 

Toplantıda her iki görüşün kendi argümanlarını tutkulu bir şekilde savunması sürpriz değildi. Yine de diğerleri, daha orta ölçekli olan kamusal tartışma yapma için çözüm arayışına girdiler.

Ethereum geliştiricisi Vlad Zamfir katılanlara şunları söyledi:

“Özellikle de önemli örnekleri belirleyen bu öneriler, topluluk ile platform arasındaki ilişkiyi etkileyen öneriler. Sanırım kamuya açık bir tartışmaya tabi olmalıyız. EIP’nin bu sürecinin üstesinden gelmek için tasarlandığından emin değilim. “

Buna karşılık, topluluk menejeri Hudson Jameson, tartışmanın sosyal medyada olmasına inandığını söyledi. Benzer şekilde bağımsız geliştirici Alexey Akhunov, geliştiriciler arasında canlı bir video tartışması önerdi.

Geliştirici Piper Merriam, canlı bir tartışmanın “politikacı temelli ” olduğu konusunda uyarıda bulundu ve tartışmanın yazılı olarak kalması gerektiğini belirtti. Aksi halde popülerlik yarışmasına dönüşür dedi.

Örneğin EIP 867, geçtiğimiz yıl Parity fonunu dondurmada önemli miktarda ether kaybetmiş Musiconomi’den daha az bilinen geliştirici Dan Phifer tarafından yönetiliyor.

EIP editörü Yoichi Hirai, öneriyi “Ethereum felsefesi” olarak nitelendirdiği şeyleri yerine getirememesi nedeniyle ilk başta reddetti. Ancak bu sıralar “EIP deposu Twitter gibi” söylemiyle, rolüyle ilgili daha liberal bir yaklaşım benimsiyor. “Herkes istediği şeyleri söylebilir ve ben bunları birleştirebilirim” diyor.

Şimdilik, EIP-1’de ayrıntılarıyla açıklanan kod değişikliklerini kabul edilme süreci elimize ulaşıncaya kadar öneri üzerinde başka bir işlem yapılmayacak. Ancak Jameson, bu gibi tartışmaların bu tür çabaları hızlandırdığını söyledi.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin