Bitcoin fiyatları
Bitcoin fiyatları, düşüşün ardından toparlanma sürecine girdi

Hedge fon yöneticisi: “Taban yapan Bitcoin fiyatları değerinin altında.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve diğer popüler dijital para birimleri 9 şubat tarihi itibarıyla işlemlerini artıda kapattılar. Kripto para piyasası hakkında genel bir açıklama yapan Pantera Capital başkanı Dan Morehead, özellikle Bitcoin fiyatları genelindeki toparlanmanın kendisini şaşırtmadığını söyledi. Pantera kapital,  Bir milyar dolar hacime sahip uzun ve kısa poziyonda bulunan kripto para ve blockchain portföyü için hedge faaliyeti yapan bir şirket.

Morehead kendisini tecrübeli bir bitcoin yatırımcısı olarak tanımlarken, CNBC’ye verdiği demeçte bu filmi daha önce gördüklerini iletti. Bu yüzden Bitcoin fiyatları taban yapmasının kendisini şaşırtmadığını ifade etti. Bitcoin, 5 Şubat’ta 7.000 doların altına indi. Ancak o günden bu yana çoğunlukla toparlanma eğilimindeydi. En yüksek kripto para birimi olarak ise fiyatı 9 Şubat’ta 8.600 doları aştı. Bu arada, kurumsal yatırımcı pozisyonu Bitcoin’deki bu dalgalanlanmadan etkilenmedi.

Kripto para piyasasındaki  Kurumsal İlgi

Morehead’in Bitcoin’deki yükseliş pozisyonunu, biraz da olsa, kurumsal tecrübesine dayanarak yorumluyor. Morehead,  “bu yükselişe karşı için böyle bir talep var.” derken şu şekilde devam ediyor:

“Kimsenin kontrol edemediği yaklaşık 500 milyar dolarlık bir varlık sınıfı olduğunu öngörüyorüz. Bitcoin fiyatı, çoğu hedge fonları, emeklilik aylıkları, özel sermayesi vb. çizgisinde kendi müşterilerine doğru ilerlemeye devam ediyor.”

Fakat, finansal riskten korunma fonu endüstrisinin ilgi alanına giren bir işaret, verilere yansımaktadır. En çok talep gören hedge fonlarından HFR, endüstri için yayınladığı AUM ve performans verileri, Blockchain toplamı ve kripto para endekslerini de değerlendirir. Bu arada, dijital paralara maruz kalma riskiyle karşı karşıya olan bu hedge fonları, Ocak ayında HFR verilerine göre% 10’luk bir düşüş yaşadı. Ancak bu, kripto para birimlerinin riskiyle karşı karşıya olan hedge fonların yaşadığı düşüş, oldukça kısa sürdü.

Morehead’e göre Bitcoin fiyatları önümüzdeki günlerde volatilitesini devam ettirebilir

Morehead, Bitcoin fiyatının 20.000 dolara yaklaştığı Aralık ayında, dijital para biriminin yeniden yükselme eğilimine girmeden önce değerinin% 50’si altına düşebileceği konusunda uyarıda bulundu.

 “Bitcoin trend hareketi yukarı doğru. Bu trend aşağı doğru da olabilir.”

Eski bir Wall Street traderı olan Morehead’in geçmişinde bir çok düşüşün olduğu piyasalara tanıklık etmiş bir kişi.  Zorlu  kripto para piyasalarında gezinmeye yardımcı olması için MBS günlerinden kalan araçları kullandığını ifade ediyor.  Buna göre kullandığı teknik veriler herhangi bir garanti vermese de, piyasayı yorumlamaya yardımcı oluyor. Kullandığı tekniklere göre ise ortalama kripto para  düşen pazar döngüsünün iki aydan biraz fazla (yaklaşık 71 gün) sürede kendini toparlayacak. Ve normale döneceği görüşünde. Bu noktadan sonra ise, Bitcoin’in yeni topraklar kazanmaya devam edeceğini düşünüyor.

Morehead, ICO’lar hakkında da görüş bildirerek, çıkacak olan ICO’larda yayınlanan ,- yüksek riske sahip yüksek büyüme potansiyelli çiftler-   dijital tokenları, kripto para pazarlarını oynamak için ilginç bir yol haline getiren küçük boyutlu hisse senetlerine benzetiyor.

Geçen yıl Pantera, bir Token satışı piyasaya sürerek, kendisini ICO piyasasında test etti. Tepe noktasında, hedge fon, % 2,922 yükseliş ile,  AUM’da 2 milyar dolar artış sağladı ve yatırımları yavaşlatmak için yatırımcılara daha yüksek ücret ile hizmet vermek zorunda kaldı.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin