Son Bitcoin rallisi madenciliği artık kârlı hala getirdi
Son Bitcoin rallisi madenciliği artık kârlı hala getirdi

En eski kömür santrali Bitcoin madenciliği için yeniden açılacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2014 yılında, diğer kömürlü istasyonlardan daha fazla CO2 ürettiği için çevrecilerin ciddi eleştirilerine maruz kalarak kapatılan Avustralya’nın en eski kömür tesislerinden biri, Bitcoin, Litecoin vb. kripto para birimlerinin madenciliğini yapmak için yeniden açılıyor.

Avustralya’nın en eski kömür santrali artık madencilik yapacak

Avustralya merkezli bir teknoloji firması, blok enerji uygulamalarına ucuz elektrik sağlamak için kömürle çalışan elektrik santralinin içinde bir Blockchain inşa etmek adına Hunter enerjisiyle işbirliği yaptı. Şirket, planlarının Avustralya’da mini bir silikon vadisi oluşturabileceğini belirtiyor.

Avustralya’daki Bitcoin madenciliği yaklaşık 10.000 dolara mal oluyorsa da, son derece kirletici olan kömür madeni, maliyeti azaltabilir ve belki de Çin’deki Bitcoin madenciliğinin fiyatından bile daha düşük olabilir.

Bitcoin madenciliği, ağ paylaşımlı işlem defterini korurken yeni Bitcoin’ler üreten işlemdir

Bitcoin madenciliği, ağ paylaşımlı işlem defterini korurken yeni Bitcoin’ler üreten işlemdir. Esas olarak, işin yapıldığını kanıtlamaya hizmet eden hesaplamaların üstesinden gelmek için ihtiyaç duyulan uzmanlaşmış ASIC’lerin bilgisayarların çok sayıda olması nedeniyle büyük miktarda elektrik tüketir.

2018 yılında, kripto para madenciliğinin, Arjantin’in yıllık elektrik tüketimine eşit olarak 130 milyar kWh’den daha fazla enerji tüketeceği ve 2017 yılında da bu kadar enerji tükettiği tahmin edilmekte.

“Blockchain, enerji ihtiyaçlarını karşılamak için kömürde geriye doğru bakmamalı.”

Bu operasyonun en büyük dezavantajı, madenin her saat yaklaşık 22.000 pound CO2 üretmesi nedeniyle çevre üzerinde olumsuz etkilere neden olmasıdır. Her bir santralin, her yıl yanan kömürün bir sonucu olarak yaklaşık 1.06 milyon ton sera gazı oluşturacağı tahmil edilmekte. Sun Borsası CEO’su İbrahim Cambridge konuya yönelik şunları söyledi:

Günümüzün en ileriyi düşünen endüstrilerinden biri olan Blockchain, enerji ihtiyaçlarını karşılamak için kömürde geriye doğru bakmamalı, bunun yerine daha temiz enerji kapasitesine odaklanmalıyız.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin