Bitcoin topluluğu toplanan bağışlarla Bitcoin.com’a dava açmayı düşünüyor
Bitcoin topluluğu toplanan bağışlarla Bitcoin.com’a dava açmayı düşünüyor

Bitcoin topluluğu Bitcoin.com’a dava açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) destekçisi topluluk, Bitcoin.com’un ziyaretçilerini Bitcoin yerine Bitcoin Cash (BCH) almaya yönlendirmesi nedeniyle harekete geçti. Bitcoin topluluğu 27 Nisan Cuma günü “Bitcoincomlawsuit.info” isimli bir internet sitesi oluşturdu. Bu internet sitesi, Bitcoin.com yönlendirmesinden dolayı BCH alanları bir araya getirmeyi amaçlıyor. Daha sonra Bitcoin topluluğu Bitcoin.com’a dava açmayı planlıyor.

Bitcoin topluluğu toplanan bağışlarla Bitcoin.com’a dava açmayı düşünüyor

Bitcoin yerine Bitcoin Cash alarak Bitcoin.com’un mağduru olanlar bir Telegram kanalı kurdu. Twitter kullanıcı @MoneyTrigz  tarafından oluşturulan, kanalın yazı tarihi itibariyle 911 üyesi bulunuyor.  Topluluk tarafından başlatılan hareket 28 Nisan’da birkaç kullanıcı tarafından Twitter üzerinden duyuruldu.

https://twitter.com/Ragnarly/status/990212856820809729

Yeni başlatılan web sitesi yakında Bitcoin bağışlarını kabul edecek. Toplanan bağışlarla Bitcoin.com’a dava açılması düşünülüyor. Topluluk tarafından Bitcoin.com’un ara yüzünün yanıltıcı şekilde değiştirildiği ve bir süre boyunca BTC ile BCH’nin ayırt edilemediği iddia ediliyor. Bitcoin Cash Ağustos 2017’de Bitcoin hard fork’u olarak oluşturuldu ve o tarihten beri Bitcoin ile rekabet ediyor.

Bitcoin.com BTC ve BCH destekli bir cüzdan hizmeti sunuyor

Bitcoin.com BTC ve BCH destekli bir cüzdan hizmeti sunuyor. Bitcoin.com, alıcıların hem kripto paralarının logolarını aynı renkte (örneğin, cüzdan ve döviz hizmeti Coinbase’den farklı olarak) yaparak hem de alışılmadık şekilde yazılım istemcisinin adını “Bitcoin” yerine “Bitcoin Core” (Bitcoin Çekirdeği) olarak adlandırarak yatırımcıların kafasını karıştırmayı amaçladığı belirtiliyor.

https://twitter.com/moneytrigz/status/989836043498217472

Birçok öfkeli kullanıcı bu uygulamaların “dolandırıcılık” anlamına geldiğini ileri sürüyor. Bitcoin.com kurucusu ve BCH taraftarı Roger Ver ile kripto para endüstrisinin ağır toplarından Erik Voorhees arsındaki tartışma hala devam ediyor. Bu yılın başlarında ABD hükumeti yetkilileri Bitcoin Cash ve Bitcoin’i karıştırdı. Yetkililer tarafından yayınlanan resmi bir belgede Bitcoin Cash’in orjinal olduğu ve Bitcoin’in ise hard fork olduğu belirtiliyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin