JD.com, blockchain, blockchain haberleri
JD.com Blockchain,

E-ticaret devi JD.com Blockchain projesinin detaylarını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin e-ticaret devi JD.com, bugün Blockchain endüstrisinde bir sonraki büyük adımını detaylandıran whitepaper’ını kamuoyuna açtı.

JD’nin Blockchain teknolojisi ve uygulama merkezi tarafından tasarlanan whitepaper, firmanın yeni bir Blockchain-as-a-Service (BaaS) adındaki platformunu piyasaya sürmesiyle hedefleyeceği çeşitli sektörleri özetliyor.

JD’nin BaaS servisi, tedarik zinciri veri takibi gibi alanlarda uygulamalar geliştirmek için Blockchain araçları sağlayacak. Bu araçlar; devlet vergisi ve hayır kurumları bağışları gibi kamu hizmetleri, finansal uzlaştırma ve menkul kıymetler havale, sigortalarda sahtekârlığı önleme ve büyük veri güvenliği olarak biliniyor.

JD.com daha önce birkaç Blockchain projesi duyurmuştu

Whitepaper’da şu ifadeler yer alıyor:

JD hükümetin, lojistik endüstrisinin, finans kurumlarının ve diğer işletmelerin Blockchain uygulamalarını başlatmasına izin vermek için kendi BaaS platformunu aktif olarak inşa etmekte ve açmaktadır.

JD bu ayın başında, Avustralya’dan sığır eti ithalatını izlemek için bir Blockchain sistemi çıkardığını duyurmuştu. Firma kısa bir süre önce Blockchain şirketlerinin, JD’nin iş kolları ile entegrasyonları yoluyla uygulamalarını büyütmelerine yardımcı olmak için Blockchain hızlandırıcı programı başlatmıştı.

Bu duyuru aynı zamanda büyük Çinli şirketlerin Blockchain endüstrisine yönelik hamlelerinin arttığını gösteriyor.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin