blockchain merkezi
Dünya’nın en eski cumhuriyeti en yeni Blockchain merkezi olacak

Dünya’nın en eski cumhuriyeti en yeni Blockchain merkezi olacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en az nüfusuna sahip ülkelerinden biri San Marino, Estonya merkezli Polybius’un yardımıyla yapılacak inovasyonlar ile Blockchain merkezi  haline geliyor.

San Marino Estonya merkezli Polybius ile ortaklık kuruyor!

Küçük, dağlık bir cumhuriyet olan San Marino,  kendi ile aynı adı taşıyan İnovasyon Enstitüsü aracılığıyla San Marino yasası altında Blockchain inovasyonu için kendisini türünün ilk ekosistemini geliştirmeye adamış yeni bir şirketin kurulduğunu duyurdu.

Devlet, gelişmekte olan Blockchain endüstrisi için bir merkez olma amacıyla altyapı ve yasal çerçeve oluşturma çalışmalarına hızlı bir şekilde başlattı.

San Marino İnovasyon Yürütme Kurulu Başkanı Sergio Mottola, BanklessTimes’a şunları söyledi:

Cumhuriyet Hükümeti, bu dönüşümün öncülüğünü yapmaya isteklidir. Bu bağlamda Blockchain altyapısını büyütmeyi destekleyecek ileriye dönük bir mevzuat ve yargı yetkisinden dolayı mükemmel bir konuma sahibiz. Bu, dijital yeniliği teşvik etmek için oldukça ideal bir konumdur.

Bir yatırım olarak kripto para birimlerinin uzun ömürlülüğü ve şu andaki değerlerin bir balonun göstergesi olup olmadığı sorulduğunda ise şu cevabı verdi:

Bugünün kripto para dünyasını çevreleyen spekülasyonlardan yararlanmak için kısa vadeli veya fırsatçı politikalarla ilgilenmiyoruz. Aksine, temel teknolojide yer alan devrim ilgimizi çekiyor; Küresel ekonomiye, İnternet’in sahip olduğundan daha büyük bir etki yaratmasını beklediğimiz Blockchain teknolojisidir.

Blockchain merkezi, çok yönlü  inovasyon çalışmalarıyla oluşturulacak

San Marino İnovasyon ve Polybius arasındaki ortak girişim, San Marino’nun dünya standartlarında kimlik doğrulama sistemleri geliştirmek için Estonya şirketinin son dijital tanımlama teknolojisini kullanmasına olanak tanıyacak.

Polybius, HashCoins OÜ şirketi aracılığıyla dağıtılmış defter teknolojisinin lider geliştiricisi konumundadır. Kurucu Ivan Turygin’in beklediği uzmanlık ve deneyim, San Marino’yu Blockchain inovasyonu için bir hedef olarak şekillendirmenin uzun vadeli bir proje olduğunu düşünüyor. Aynı zamanda  hükümetin gelecekteki ekonomik başarısının bir yolu olarak bu kalkınmayı desteklemesi hedefe ulaşmada oldukça etkili olacak.

Kurucu ortak Sergei Potapenko, Polybius’un geçmiş deneyimlerinden ötürü çeşitli Blockchain teknolojileri üzerinde pratik çözümler geliştiren ortaklığına güveniyor. Geçmişte, şifre içermeyen yetkilendirme, veri depolama ve noterlik hizmetleri arasında değişen çözümler geliştirdiklerini ve uyguladıklarını dile getiriyor.

San Marino Ekonomik Kalkınmadan Sorumlu Devlet Bakanı Andrea Zafferan, cumhuriyetin kalkınma stratejisinin merkezinde yer alan ve dünya lideri bir Blockchain merkezi haline gelmek için kurulan ortaklık hakkında şu şekilde bahsetti:

 Biz dünyanın en eski cumhuriyet’iyiz ve teknolojinin öncülüğünde bir dönüşüme başlamaktan gurur duyuyoruz

newsbtc

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin