Bu anket kripto alanı için iki ülkenin ne kadar zıt kutuplarda olduğunu gösterdi
Bu anket kripto alanı için iki ülkenin ne kadar zıt kutuplarda olduğunu gösterdi

Reuters anketi sonuçlarından kripto piyasası ile ilgili çarpıcı sonuçlar çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

23 Nisan Pazartesi günü çıkan haberlere göre, finans şirketlerinin yüzde 20’si 2018 yılında “dijital token satın almaya ve satmaya” başlamak istiyor. Reuters anketi sonucundan çıkan bu olumlu durum, kripto para piyasasında sermaye akımlarının devam edeceği yönünde oldukça olumlu bir veri olarak göze çarpıyor. Yapılan bu tür anketler, henüz gelişme döneminde olan piyasanın, geleneksel finans piyasalarına yatırım yapanlarca nasıl bakıldığına dair tutarlı veriler içeriyor.

Thomson Reuters tarafından  yapılan araştırma 400’den fazla ve isimleri belirtilmeyen işletmeler arasında yapıldı. Anket sonuçlarına göre önümüzdeki 12 ayda kripto paralar ile doğrudan temas kurma konusunda her beş şirketten birinin planları olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz ay veri bilgilerine Bitcoin duyarlılığını dahil etmeye başlayan Reuters, söz konusu firmaların sayısından bahsetmemişti.

Yine 2018 yılında kriptoya “evet” diyenlerin yüzde 70’i önümüzdeki üç ila altı ay içinde kripto piyasasına yatırım yapamaya başlayacaklarını belirtti. Ve Ekim ayında kripto para piyasasına en az 56 yeni şirket daha dahil olacağından bahsediliyor.

Reuters anketi olumlu sonuçlarında Nisan ayındaki yükselişin etkili olduğu görülüyor

Bu olumlu görünümünün asıl sebebinin, Nisan ayında kripto piyasalarında görülen genel coşku dalgası olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan Bitcoin ve altcoin fiyatları Salı günü 9280 dolara yükselen kazançlar elde etti. Buna göre 2019 yılından önce varlıklar için daha güçlü bir performans sergilemesini bekleyen uzmanlar, daha güçlü performans üzerine yoğunlaşıyorlar. Mevcut fiyat tahminleri, Bitcoin için yıl sonu itibariyle 25.000 dolar ile 100.000 dolar arasında değişiyor.

Bu tahmin kenarda bekleyen geleneksel finans sistemindeki fonların kripto para piyasasına kayma olasılığına karşılık yapılmış ortak bir görüşü içeriyor. Pazartesi günü ise  Pfeffer Capital ortağı John Pfeffer, Bitcoin’in nihayetinde 700.000 $ ‘a çıkabileceğini düşündüğünü açıklayarak oldukça büyük bir iddiada bulundu.

cointelegraph

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve  Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin