Dünyanın en büyük ikinci borsası Malta’ya ofis açıyor
Dünyanın en büyük ikinci borsası Malta’ya ofis açıyor

Dünyanın en büyük ikinci borsası Malta’ya ofis açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük ikinci borsası Malta’ya ofis açıyor. Bir başka önemli kripto para birimi borsası OKEx Malta’da ofis açma kararı aldı.

Dünyanın en büyük ikinci borsası OKEx Malta’ya taşınabilir

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’ın ardından OKEx’de Akdeniz’de küçük bir ada ülkesi olan Malta’ya taşınma planları yapıyor. Günlük işlem hacmiyle dünyanın ikinci en büyük kripto para birimi borsası olan OKEx, Perşembe günü Malta’da bir ofis açacağını ve bunu “OKEx’in daha ​​fazla büyümesi için Malta’yı tercih ettiğini” belirterek açıkladı.

“Malta’nın sağlam risk temelli yaklaşımı, sağlıklı bir ekosistemin geliştirilmesine yardımcı olacak.”

OKEx’in Risk Yönetimi ve Hükumet İlişkileri Sorumlusu Tim Byun konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Malta’nın Sanal Finansal Varlık Yasası, endüstrinin ve hükumetin, yeni Blockchain teknolojisi ve dijital varlık endüstrisini teşvik etmek için birlikte çalışması için sağlam bir temel oluşturuyor. Daha spesifik olarak, Malta’nın sağlam risk temelli yaklaşımı, sorumlu, uyumlu ve sağlıklı bir ekosistemin geliştirilmesine yardımcı olacak.

“Malta hükumeti ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

OKEx CEO’su Chris Lee konuya yönelik şu açıklamları yaptı:

İleriye dönük planlarımız ve aynı önceliklerimizi paylaştığı için Malta hükumeti ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz. En önemlisi yatırımcıların ve genel kamuoyunun korunması. Kara para aklamayla mücadele edip, müşteri standartlarını belirleyip, Blockchain ekosistemine sürekli katkıda bulunmamız gerektiğinin bilincindeyiz.

Malta “Blockchain Adası” haline gelmek istiyor

Geçtiğimiz dönemlerde kripto paralara ve ICO’lara oldukça olumlu yaklaşan ancak son zamanlarda özellikle oldukça sert bir tutum içerisinde olan Hong Kong, OKEx ve Binance gibi dünyanın önemli kripto para borsalarını ağırlıyor.

Öte yandan Malta, kripto para ve finansal teknolojilere yönelik pozitif yaklaşımıyla, büyük kripto para şirketlerini ülkesine çekmeye devam ediyor. Hükumet yetkilileri, Blockchain teknolojisi dostu düzenlemelerle Malta’yı “Blockchain Adası” haline getirmeyi hedefliyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, merkezini Malta’ya taşıyor

Geçtiğimiz ay, bu çabaların ilk büyük meyvelerini görüldü. Hong Kong merkezli kripto para borsası Binance -şu anda dünyanın en büyüğü- bir zamanlar planlandığı gibi merkezini Japonya’ya değil, Malta’ya taşıyacağını açıkladı.

Bitfinex merkezini İsviçre’ye taşımayı planlıyor

Malta Başbakanı, şirketi bölgede bizzat karşıladı. Binance CEO’su Changpeng Zhao, Malta’ya taşınmayı düşünen 20’den fazla kripto para karşılığı projesinin olduğunu söyledi.

Notabaly, OKEx ve Binance, operasyonlarını yeniden konumlandırmayı planlayan tek Hong Kong tabanlı borsa değil. Dünyanın altıncı en büyük kripto para birimi borsası olan Bitfinex’in merkezini İsviçre’ye taşımayı planlıyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin