Dünyanın en büyük ikinci borsası, kripto sektöründen aktif olarak yer alıyor
Dünyanın en büyük ikinci borsası, kripto sektöründen aktif olarak yer alıyor

Dünyanın en büyük ikinci borsası, kripto para borsası açacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nasdaq CEO’su Çarşamba günü, New York borsasından sonra dünyanın en büyük ikinci borsası olan Nasdaq şirketinin gelecekte bir kripto para birimi borsası açabileceğini söyledi.

“Kesinlikle Nasdaq zamanla kripto para borsası açmayı düşünecek.”

Konu, CNBC ile yapılan röportajda ortaya çıktı ve Nasdaq CEO’su Adena Friedman bu fikre açıklık getirdi. Adena Friedman konuya yönelik şunları söyledi:

Kesinlikle Nasdaq zamanla kripto para borsası açmayı düşünecek. Zamanı geldiğinde, insanlara daha düzenlenmiş bir pazar sunsak, bu iyi olmaz mı? Yatırımcılar için adil bir deneyim sunan bir borsa… Dijital para birimlerinin hayatımızda her zaman olacağına inanıyorum. Bu alanın olgunlaşması uzun sürecek, buna bakıp “bunun için düzenlenmiş bir pazar sağlamak mı istiyoruz?” kesinlikle Nasdaq bunu düşünürdü.

Dünyanın en büyük ikinci borsası, kripto sektöründen aktif olarak yer alıyor

Nasdaq’ın böyle bir hizmeti yakında piyasaya sürmesi mümkün olmasa da, Nasdaq işin tekniğine yabancı değil. Birkaç Blockchain odaklı ETF’lere ve teknolojiye odaklanmış kamu şirketlerine ev sahipliği yapmaya ek olarak, Nasdaq’ın Blockchain startup’ı Chain ile uzun süredir devam eden bir ilişkisi var.

Daha önce bildirildiği gibi, şirket patent başvuruları ile gösterildiği gibi teknoloji uygulamaları üzerinde çalışıyor. Örneğin, şirket işlemlerin ve takas pozisyonlarının takibi için Blockchain kullanan bir veri eşleştirme sistemi için Ekim ayında  patent aldı.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin