Dünyanın en eski Bitcoin borsası, 350 milyon dolara satılıyor
Dünyanın en eski Bitcoin borsası, 350 milyon dolara satılıyor

Dünyanın en eski Bitcoin borsası, bir oyun şirketine satılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en eski Bitcoin borsası olan Bitstamp, satışa sunuldu. Bitstamp, Güney Koreli bir oyun şirketi ve Counter Strike ve FIFA gibi oyunların geliştiricisi olan Nexon’a yakın zamanda satılıyor.

Dünyanın en eski Bitcoin borsası, 350 milyon dolara satılıyor

Daha önce Lüksemburg merkezli kripto para borsası Bitstamp‘ın Güney Koreli yatırımcılara 400 milyon dolara satılacağı yönünde haberi bildirdik. Bu haberin yapıldığı tarih itibariyle Güney Koreli yatırımcıların kimler olduğu konusu belirsizdi. Business Insider’ın bildirdiğine göre bu yatırımcı Güney Koreli bir oyun şirketi olan Nexon.

Anlaşma konusunda bilgi sahibi olan kişiler, Bitstamp’ın bir satış sürecinin ortasında olduğunu ve Nexon’un muhtemel alıcı olarak Bitstamp ile anlaşmaya çalıştığını belirtiyor. Anlaşma fiyatının ise 350 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor. Görünüşe göre, Bitstamp bundan önce en az bir kez başka bir satış sürecine dahil oldu.

Nexon, video oyunları konusunda uzmanlaşmış bir şirket

1995 yılında kurulan Nexon, FIFA ve Counter Strike gibi oyunlar geliştirmekle ünlü bir oyun şirketi. Nexon, video oyunları konusunda uzmanlaşmış bir şirket. Şirketin, merkezi Tokyo’da ama şirketin Güney Kore, ABD, Tayvan ve Tayland’da ofisleri bulunmakta. Şirket, Tokyo Borsası’nda piyasa değeri 1,3 trilyon yen (12,7 milyar ABD doları) ile işlem görmekte. Nexon’un bir temsilcisi konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Satış süreci ile  ilgili gerçekleri ne onaylayabiliriz ne de reddedebiliriz.

Bitstamp, dünyanın en büyük 10. kripto para borsası

Bitstamp’da konuya yönelik açıklamasında Nexon’a benzer şekilde ifadeler kullanarak şunları söyledi:

Bitstamp’ın satışı konusunda tarafımızdan gelecek herhangi bir resmi açıklamayı takip etmenizi rica ediyoruz.

Bitstamp’ın 3 milyon kayıtlı hesabı ve 500.000 aktif ticaret hesabı var.  Bitstamp, son 24 saatteki 444 milyon dolarlık ticaret hacmiyle dünyanın en büyük 10. kripto para borsası. Ayrıca Bitstamp, dünyadaki en eski kripto para borsası konumunda. Borsa, Slovenya’da Nejc Kodric tarafından kuruldu.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cryptonews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin