featured
Dünyanın dev otomobil şirketleriyle ortaklık kuran IOTA Vakfı Blockchain’in yeniliklerini keşfetmek istiyor

Dünyanın dev otomobil şirketleriyle ortaklık kuran IOTA’nın fiyatı sert yükseldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IOTA Vakfı, yeni hareketlilik ekosistemi ve dağıtık defter teknolojisini (DLT) keşfetmek için konsorsiyumdaki öncü organizasyonlara katıldı. Dünyanın dev otomobil şirketlerinden olan;  BMW, General Motors, Ford, Bosch, IBM ve Renault ile birlikte otomotiv sektöründe Blockchain teknolojisini uygulamaya odaklanan en büyük konsorsiyum olan Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI)’te katılan IOTA’nın fiyatı %17 oranında arttı. IOTA şu anda 2,2 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Dünyanın dev otomobil şirketleriyle ortaklık kuran IOTA Vakfı Blockchain’in yeniliklerini keşfetmek istiyor

IOTA Vakfı (IOTA), Bosch, Groupe Renault, BMW, Ford, General Motors, IBM ve Distributed Ledger Technology (DLT) liderlerini, DLT standartlarının, pilot projelerin ve projelerin ortak geliştirilmesini teşvik eden yeni bir hareketlilik endüstrisi konsorsiyumu oluşturmak üzere birleştirdi.

DLT, sürüş güvenliğini ve satın alınabilirliği geliştirmek, otonom ve elektrikli taşıt geliştirme ve altyapısını desteklemek, sürüş ve araba paylaşımı uygulamalarını desteklemek ve yeni bir eşler arası ekosisteme hareketlilik katmak için yeni olanaklar sunmakta.

Dünyanın dev otomobil şirketleriyle ortaklık kuran IOTA’nın fiyatı sert yükseldi!
Dünyanın dev otomobil şirketleriyle ortaklık kuran IOTA’nın fiyatı sert yükseldi!

MOBI, otomotiv endüstrisindeki türünün en büyük ortak girişimi

IOTA bugün, taşımacılığı daha güvenli, daha uygun maliyetli hale getirebilecek bir dijital mobilite ekosisteminin geliştirilmesinde kullanılmak üzere Blockchain ve dağıtık defter teknolojisini keşfetmek için MOBI’ya katıldı. IOTA, kullanıcıların hem işletmelerin hem de tüketicilerin sürüş verilerini güvenli bir şekilde kaydedebileceği, sürüş ve araba işlemlerini yönetebileceği ve araç kimliğini saklayabileceği dijital bir ortamı teşvik etmek için MOBI ve diğer endüstri, hükumet ve kâr amacı gütmeyen ortaklarla işbirliği yapmakta.

MOBI, küresel araç üretiminin %70’inden fazlasının pazar payı bakımından sahibi olan şirketlerle aktif olarak çalışıyor. MOBI, otomotiv endüstrisindeki türünün en büyük ortak girişimi. Ayrı olarak üreticiler daha önce kendi özel Blockchain hizmetlerini başlatmış veya Hyperledger’ın kendi hizmetleri gibi mevcut girişimlere katılmışlardı.

IOTA ve ortaklar, DLT’nin kullanıcılar arasında şeffaflık ve güven oluşturabileceğine inanıyor

DLT, işlemlerin güvenli ve veri gizliliği, mülkiyet hakları ve bütünlüğün korunmasını sağlamayı amaçlayan dağıtılmış defter olarak bilinen bağımsız bilgisayarlardan oluşan bir ağ üzerinden bilgi gönderir. IOTA ve ortaklar, DLT’nin kullanıcılar arasında şeffaflık ve güven oluşturabileceğini, sahtecilik riskini azaltabileceğini ve üçüncü taraflarca uygulanan ücretler veya ek ücretler gibi hareketlilikteki sürtüşmeleri ve işlem maliyetlerini azaltabileceğine inanmakta. IOTA’nın kurucu ortakları Dominik Schiener ve David Sonstebo’nun ortak açıklamasında şu ifadeler yer almakta:

MOBI’nin bir üyesi olmaktan ve hareketlilik sektörünün DLT’nin potansiyelini, sorunsuz, güvenli ve uygun fiyatlı bir mobilite deneyimi oluşturma potansiyelinin kilidini açan endüstri standartlarını yönlendirmek için diğer önde gelen global şirketlerle işbirliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Dünya, merkezileştirilmiş muhasebecilik teknolojisinin muazzam potansiyelini fark etmeye başladıkça, geniş kapsamlı bir teknolojiyi benimseyen açık kaynak, işbirliği ve sürekli yenilik ilkelerine dayanan ölçeklenebilir bir ekosistemin temel işlevlerini oluşturmak önemli.

Dünyanın dev otomobil şirketleriyle ortaklık kuran IOTA’nın fiyatı sert yükseldi!
Dünyanın dev otomobil şirketleriyle ortaklık kuran IOTA’nın fiyatı sert yükseldi!

IOTA, MOBI ile ilgili projeler üzerinde çalışmayı dört gözle bekliyor

Yazılım araçlarına ve standartlarına açık kaynaklı bir yaklaşımla, MOBI konsorsiyumu, DLT uygulamalarının özerk araç ve hareketlilik hizmetleri geliştiren diğer şirketler tarafından daha hızlı ve ölçeklenebilir bir şekilde benimsenmesini teşvik etmeyi umuyor. IOTA, DLT özellikli araç verileri ve mobilite hizmetleri uygulamalarının geliştirilmesi konusunda küresel ortaklarla işbirliği yapmak için MOBI’ye katılmaktan memnuniyet duymakta. IOTA, MOBI ile ilgili projeler üzerinde çalışmayı dört gözle bekliyor:

  • Araç kimliği, tarih ve veri takibi
  • Tedarik zinciri takibi, şeffaflık ve verimlilik
  • Özerk makine ve araç ödemeleri
  • Güvenli hareketlilik ekosistemi ticareti
  • Özerk ve insani sürüş için veri pazarları
  • Araba paylaşımı
  • Taşıtlar, sigorta, enerji, tıkanıklık, kirlilik, altyapı vb. için kullanıma dayalı mobilite fiyatlandırması

MOBI Başkanı ve CEO’su Chris Ballinger, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Otomobil üreticilerini, tedarikçilerini, yeni şirketleri ve devlet kurumlarını bir araya getirerek, işletmelerin, tüketicilerin ve toplulukların yararına Blockchain’i benimsemeyi hızlandırabiliriz. Umuyoruz ki, diğer endüstri paydaşları bu teknolojinin benimsenmesini hızlandırmak için yeni, temiz, güvenli, talep üzerine, güvenilir ve uygun fiyatlı bir ekosistem yaratmak için bu teknolojiyi benimsemeye çalışıyorlar.

IOTA Vakfı hakkında bilgi

Almanya’da yerleşik ve kayıtlı kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. IOTA Vakfı’nın misyonu, IOTA Tangle dahil olmak üzere yeni dağıtık defter teknolojilerinin geliştirilmesi ve standardizasyonunu desteklemek. IOTA Tangle, Nesnelerin İnterneti (IoT) ortamı için özel olarak tasarlanmış yenilikçi bir DLT türüdür. Güvenli veri aktarımı, ücrete tabi olmayan gerçek zamanlı mikro ödemeler ve sensör temelli ve diğer “oracle” ve diğer türlerin toplanması ve dağıtımı dahil olmak üzere yeni Makine-Makine (M2M) etkileşimlerini kolaylaştıran açık kaynaklı bir protokoldür.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Blog.iota

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin