çok uluslu finans kuruluşu
Çokuluslu finans kuruluşu Blockchain teknolojisine adım atıyor

Çok uluslu finans kuruluşu Blockchain teknolojisine adım atıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hollanda çok uluslu finans kuruluşu ING Group, Blockchain teknolojisi alanında daha fazla işbirliğine girerek ve yatırım yaparak dağıtılmış bir veritabanı şirketi olan R3CEV ile işbirliği yaptı. Sermaye piyasası işlemlerinde finansal kurumların en önemli ihtiyaçlarından biri günlük operasyonlarda gizlilik ve mahremiyet olduğu su götürmez bir gerçektir. Blockchain teknolojisi ING gibi bankacılık devlerini doğru çözümler sağlamak adına en doğru teknoloji olarak durmaktadır.

ING Group, karmaşık geçişin çözümü gibi çeşitli işlevlerde Blockchain teknolojisinin kullanımına ulaşmak için sabırsızlanıyor. Çok uluslu finans kuruluşu ING grup, operasyonlarında güvenliği ve gizliliği sağlamak için değiştirilmiş veya geliştirilmiş bir sıfır bilgi kanıtı sürümü geliştirdi.

Bir sıfır-bilgi kanıtı ya da etkileşimli kanıt protokolü, prover’ın, sırrı ya da ifadeyi ifşa etmeden belirli bir sır ya da bir ifade hakkında bilgi sahibi olduklarını doğrulamasını sağlar. Sıfır bilgi kanıtları ING grubu gibi finansal kurumlar için müşterilerinin bilgilerini korumak için mükemmel bir tekniktir.

Blockchain teknolojisi çok uluslu finans kuruluşu ING Group’un verilerine tam koruma sağlayacak

Blockchain teknolojisi, firmada gerçekleşen tüm finansal işlemleri kaydeden dağıtılmış bir veritabanına sahiptir. Veritabanını herhangi bir şekilde manipülasyon ve verilerin tahrifinden korumak için kodlamayı kullanır. Bu özellik ağı kesinlikle güvenli hale getirir. Verilerin kaydedildiği, verilerin global bir ağda şifrelenmiş olduğu ve verilerin manipülasyonunu önlemek için sürekli olarak güncellendiği kayıt sistemidir.

ING Group’un Blockchain programı global başkanı Mariana Gomez de la Villa konuyla ilgili görüşleri şu şekilde:

Sıfır bilgili kanıtlar, gerçek rakamı gizlemeden bir mortgage için gerekli aralık içinde bir kişinin maaşı olduğunu kanıtlamak için kullanılabilir. Bir işlemin değerini korumak için kullanılabilir, ancak yine de, işlemin gerçekleşmesi için katılımcı hesabında yeterli paranın olduğunu doğrulamaya izin verir.

ING Group’un küresel işlemler başkanı Mark Buitenhek ise şunları söyledi:

Bu yeni sistemin potansiyelini, diğer bankalarla girdiğimiz ortaklıkta araştırmak son derece ilginç olacak. Bankaların, işlemlerin daha güvenli, daha ucuz ve daha etkili depolanması açısından bizi yönlendirebileceği bir teknolojidir. Dahası, eski sistemler artık yok olmayacak. İnsanlar hala iyi bir tavsiyeye ihtiyaç duyduklarında tanıdık bir kurumla konuşmayı ya da kapılarını çalmayı istiyorlar.

ambcrypto

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin