segwit,coinbase,bitcoin,bitcoinhaberleri

Coinbase, Segwit entegresini birkaç haftaya gerçekleştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para sektöründe aracı firma olarak faaliyet gösteren Coinbase, müşteriler için işlem ücretlerini düşürmeyi ve tüm ağdaki tıkanıklığı azaltmayı vaat eden bir hareket olan SegWit’i önümüzdeki birkaç hafta içinde hizmetlerine entegre edeceğini duyurdu.

Şirket, Twitter’da mühendislik ekibinin Bitcoin için SegWit’in son test aşamasına başladığını ve SegWit uyumlu Bitcoin göndermelerini / kabul etmelerini önümüzdeki birkaç hafta içinde müşterilere sunacağını açıkladı.

SegWit nedir?

Geçen Ağustos ayında soft fork olarak Bitcoin ağında aktive edildi. İşlemlerin boyutunu azaltan SegWit, ücretleri düşürür ve Bitcoin bloklarındaki sınırlı alanı optimize eder. Kullanıcılar sadece uyumlu cüzdan adreslerini kullanırsa bu özellikten faydalanabilir.

Donanım cüzdanı üreticisi Trezor’dan gelen verilere göre, Bitcoin işlemlerinin yalnızca yüzde 15’i SegWit’i kullanıyor ve bu rakam Ocak ayı sonlarında yüzde 18’lerden yüksek bir seviyeye ulaştı. Düşük komisyonlara ve hızına rağmen kullanımının bu denli düşük kalmasının bir kaç sebebi var. En büyük sebep, Coinbase gibi şirketlerin bu entegre konusunda oldukça geç kalmalarıdır.

Coinbase oldukça eleştirilmişti

Coinbase şirketi SegWit, entegrede yavaş kalmasından dolayı oldukça eleştirildi. Çünkü tartışmalı SegWit2x önerisini desteklemelerine rağmen, işlem ücretlerini gerekçe göstererek uygulamaya koymakta oldukça yavaş kaldılar.

Bu aciliyet, Coinbase müşterilerinin öfkesine sebep oldu. Mobil ekleme hizmeti Bitrefill CEO’su Sergej Kotliar, doğrulanmamış Bitcoin işlemlerinin sayısının azaldığını belirtti. Coinbase yüzünden Bitcoin işlem ücretlerinin arttığını, ağ tıkanıklığına sebep olduğu gerekçesiyle müşterilerin tepkisi sürüyordu.

Şirket daha önce geçiş hakkında açıklamada bulunmuştu

Aralık ayında yayınlanan şirket yayınladığı bir blog yazısında, bu eleştirilere karşılık mühendislik öncelikleri listesinde üçüncü sırada yer verdiklerini belirterek, önceliklerinin müşteri fonlarını güvence altına almak ve zirveye ulaşan dönemlerde platformu istikrarlı bir şekilde tutmak olduğunu söylemişti.

Şirket yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Müşteriler adına milyarlarca dolar değerinde Bitcoin depoluyoruz ve altyapımızda yapılacak herhangi bir değişiklik platformumuzun güvenliği ve istikrarı için sistematik planlama süreci ile yapılmaktadır.”

 

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin