Coinbase cüzdanı düzeltmeleri
Coinbase cüzdanı düzeltmeleri nedeniyle mağdur olan kullanıcılar

Coinbase cüzdanı düzeltmeleri nedeniyle mağdur olan kullanıcılar hakkında açıklama geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinbase cüzdanı düzeltmeleri nedeniyle mağdur olan kullanıcılar oldu. Coinbase ise, 30’dan az müşterinin bu sorundan etkilendiği ve sorunun kısa bir sürede giderildiğini belirtti.

Coinbase cüzdanı düzeltmeleri ve SegWit hatası

Cüzdan ve Bitcoin takasının birleşimi olan Coinbase, ödeme ağ geçidi sisteminde yer alan bir hatayı düzeltti. Bu da kullanıcıların Bitcoin işlemlerine yatırdıkları fonlarını platform aracılığıyla kaybetmelerine neden oldu. Bu sorun, kripto para birimi takası işlemleri için Segregated Witness (SegWit) desteğinin başlatılmasından iki hafta sonra ortaya çıktı.

SegWit, tüm kullanıcıların yazılımlarını güncellemeye ihtiyaç duymadan, çalışabilecek olan ileriye yönelik bir Bitcoin Blockchain yükseltmesidir.

“Coinbase BİP70’i SegWit adreslerini kullanacak şekilde güncellemedi.”

12 Mart’taki Reddit gönderisinde, Coinbase kullanıcısı Dazzling Substance, bir tüccara Bitcoin gönderirken, platformun ödeme ağ geçidinde bir sorunla karşılaştı. Kullanıcı, hatanın satıcılar ve müşteriler arasında iletişim sağlayan Bitcoin Ödeme Protokolü (BIP70)’nde meydana gelen bir sorunundan kaynaklandığını düşündü.

Dazzling Substance, Coinbase’in BIP70 protokolünün güncellemesini kaçırmış olması nedeniyle göndermeye çalıştığı paraların kaybına neden olduğunu ileri sürdü. Ayrıca Dazzling Substance şunları da söyledi:

Bir satıcıya coinbase.com gibi bir ödeme ağ geçidi kullanarak ödeme yapmak isterseniz, karşı taraf Bitcoin’i alamaz. Çünkü sistemdeki bir sorundan dolayı paranızı kaybedersiniz. Coinbase BİP70’i SegWit adreslerini kullanacak şekilde güncellemedi. Bu nedenle paralarınız belli olmayan bir adrese gönderildi ve takip sistemlerinden de çıktı. Bu nedenle Coinbase cüzdanı düzeltmeleri nedeniyle pek çok kullanıcı mağdur olabilir.

Coinbase ekibi sorunda etkilenen kullanıcılara para iadesi yaptı

Coinbase ekibi ise konuyla ilgili olarak, BIP70 ödeme protokolü güncellemesinin uygulandığını belirten bir açıklama yaptı. Ancak talep edilen ödeme adresi SegWit uyumlu olmadığından sorun ortaya çıktı. Bir Coinbase sözcüsü, konunun 30’dan az müşteriyi etkilediğini ve hemen düzeltildiğini belirtti. Ayrıca Coinbase sözcüsü konuya yönelik şunları da söyledi:

Konu hakkında bilgilendirildikten hemen sonra, çözmek için çalışmaya başladık. Sorun büyüktü ve çözülmesi saatleri aldı. Ancak 30’dan az müşteri bu sorundan etkilendi. Aynı zamanda bu durumdan etkilenen tüm müşterilere para iadesi de yaptık.

Bitcoin Ödeme Protokolü (BIP70) ile uyumlu cüzdanlar

Bitcoin ödeme hizmetlerini iyileştirmek ve daha güvenli işlemler yapılmasını sağlamak için BIP70 protokolü, Temmuz 2013’te Bitcoin geliştiricileri Gavin Andresen ve Mike Hearn tarafından tanıtıldı.

14 Aralık’ta Bitcoin tabanlı bir ödeme sistemi olan BitPay, kullanıcıların ödemelere ilişkin sorunlarını çözmek için Bitcoin Ödeme Protokolü ile uyumlu cüzdanlar gerektireceğini duyurdu. 10 Ocak’ta BitPay, bazı kullanıcıların BitPay’ın destek sayfasında listelenen BIP70 uyumlu cüzdanlara geçme konusundan rahatsızlık duyduğunu da belirtti.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin