coca-cola, blockchain, blockchain haberleri
Coca-Cola Blockchain

Coca-Cola Blockchain teknolojisini kullanmaya başlayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İçecek devi Coca-Cola ABD Dışişleri Bakanlığı ve diğer üç şirket, dünya çapında işçilerin güvenli sicil dosyalarını oluşturmak için Blockchain teknolojisini kullanan bir proje başlatmak için bir araya geldi.

Uluslararası Çalışma Örgütü’ne göre yaklaşık olarak 25 milyon insan, dünya çapında zorunlu çalışma koşulları altında çalışıyor. Bunların% 47’si Asya-Pasifik bölgesinde yaşıyor.

İçecek şirketleri, şeker kamışlarını aldıkları ülkelerde zorlu çalışma koşulları konusunda düzenleyicilerden baskı görüyorlar. Geçtiğimiz yıl küresel tedarik zinciri şeffaflığı kuruluşu KnowTheChain, yiyecek ve içecek şirketlerinin çoğunun zorlu çalışma sorununu yeterince karşılayamadığını gösteren bir çalışma yayınladı.

Coca-Cola Blockchain teknolojisi testlerine katılacak

Yeni proje, işçiler ve işçi sözleşmelerinin güvenli bir kayıt oluşturmak için Blockchain’in doğrulama ve sayısal noterlik özelliklerini kullanacak.

Coca-Cola’nın işyeri hakları sorumlusu Brent Wilton, “Tedarik zincirimizdeki işgücü politikaları ile ilgili doğrulama sürecinin şeffaflığını ve verimliliğini daha da artırmak için bu projenin denemelerinde ortaklık yapıyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Yardımcı Sekreteri projeyle ilgili iyimserliğini dile getirdi. Blockchain’in, şirketleri sözleşmelere saygı göstermeye ve etik çalışma uygulamalarını uygulamaya zorlayamayacağını belirtirken, uygunluğu teşvik edecek bir zincir oluşturabileceğini ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı, bunun Blockchain’i kullanan işçi hakları ile ilgili ilk büyük projesi olduğunu söyledi. Devlet dairesi Blockchain’i sosyal kalkınmada yararlı bir araç olarak görüyor.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin