featured

ABD Kongresi Raporu kripto para ve Blockchain teknolojisine ilk kez yer verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Kongresi Raporu kripto para ve Blockchain teknolojisine ilk kez yer verdi. ABD Kongresi, ilk defa 13 Mart’ta yayımlanan yıllık Ortak Ekonomik Raporu’nda kripto para ve Blockchain teknolojisine yönelik bir bölüm oluşturdu.

Ülkenin ekonomik statüsü ve gelecek yıl için analiz ve öneriler içeren 2018 Birleşik Ekonomik Raporu (The 2018 Joint Economic Report) özellikle ABD ekonomisinde kripto para ve Blockchain üzerine bir bölüm içeriyor. Bu, Temsilciler Meclisi ve Senato üyelerinin de yer aldığı, Kongre Birleşik Ekonomik Komite’si tarafından üretilen bir yıllık yayında teknolojinin kayda değer bir şekilde bahsedildiği bilinen ilk örnek.

Rapor 2017 için kripto paraların yılı ifadesini kullanıyor

Rapor 2017 için kripto paraların yılı ifadesini kullanıyor. Bu da, Bitcoin üzerindeki yaygın endişenin onu “Google’ın Arama Yılındaki Küresel Haberler” kategorisinde ikinci sıraya taşıdığı belirtiliyor.

Ayrıca kapsamlı rapor, birtakım kripto para ve Blockchain varlıklarının fiyatının, Dow Jones Borsası Endüstri Endeksi ve S&P 500 gibi bazı önemli ekonomik endeksleri geride bırakarak çarpıcı bir artış gösterdiğini vurguluyor. Ayrıca raporda şu bilgiler de yer alıyor:

Eğer gelecekte dijital para birimleri geniş uygulama alanlarına sahip olursa, bu konuları değerlendirmek daha kolay olabilir ve bireyler bunları bir değişim aracı olarak daha sık kullanmaya başlayabilirler. Ayrıca kanun koyucuların ve halkın bu terimlere aşina olması gerekiyor.

Kripto paralar, piyasa kapitalizasyonundan etkilendi

Kripto paralar, piyasa kapitalizasyonu hızla yükselen fiyatlardan etkilendi. 2017 yılı başında, dolaşımdaki tüm Bitcoin’in toplam değeri yaklaşık 15,5 milyar dolardı. Ancak yıl sonunda yaklaşık 14 kat artarak 216 milyar dolara çıktı. Ethereum, Ripple ve Litecoin gibi dijital para birimlerinde de benzer kazanımlar yaşandı.

Ancak rapora göre, eski FED Başkanı Janet Yellen de dahil olmak üzere birçok önde gelen iktisatçının hala kripto para birimlerinin standart para tanımına uyduğuna inanmıyor. Bitcoin’i “son derece spekülatif bir varlık” olarak nitelendiriyorlar.

Kripto para ve Blockchain teknolojisi siber suçlarla mücadelede kullanılabilir

Rapor, “devlet kurumlarının” her düzeyde teknolojinin yeni kullanımlarını dikkate alması ve incelemesi gerektiği sonucuna varıyor. Ayrıca rapor, “düzenleyici kurumların birbirleri ile koordineli bir şekilde çalışmaları ve tutarlı politikalar çerçevesinde, tanımları ve yargıyı güvence altına almaları gerektiğini” de belirtiyor.

Raporun en önemli bölüm, Blockchain teknolojisinin, siber suçlarla mücadele, ülke ekonomisi ve altyapısının korunması için potansiyel bir araç olarak kullanılabileceğinin belirtildiği kısım. Bu uygulama alanı raporun, kanun koyucular ve düzenleyiciler tarafından bir öncelik olması gerektiğini belirtiyor.

ABD Kongresi Raporu kripto para ve Blockchain teknolojisinin ciddiye alındığını gösteriyor

Rapor, ABD hükümetinin Blockchain ve kripto para konusunu ciddiye aldığını gösteren en önemli gelişmedir. Rapor şu ifadeler ile devam ediyor:

 Politika yapıcılar, düzenleyiciler ve girişimciler yeni Blockchain teknolojilerini hızlı bir şekilde, Amerikalıları sahtekarlıktan, hırsızlıktan ve tacizden koruyacak şekilde düzenleyebilmeleri gerekiyor. Bu kurumlar, Blockchain teknolojilerinin ilgili yönetmeliklere uyumunun sağlanması için birlikte çalışmalılar.

Rapor ayrıca, Blockchain’in “hacking’e büyük ölçüde dayanıklı olduğunu ve daha ​​birçok potansiyel uygulamayı da içerdiğini” vurguluyor.

Blockchain teknolojisi, sağlık hizmetleri, kritik finansal ve enerji altyapısı gibi hayati alanlarda kullanılabilir

ABD Kongresi Raporu kripto para ve Blockchain teknolojisini ele alsa da, dijital para birimleri ve Blockchain teknolojisi hala kafaları karıştırıyor. Raporda sunulan analiz, hükümet organlarının Blockchain’in devrimci teknolojisini göz ardı edemeyeceğini gösteriyor. Raporda belirtildiği gibi, bu teknoloji sağlık hizmetleri, kritik finansal ve enerji altyapısı gibi hayati alanlarda kullanılabilir.

Bu haftanın başlarında, Konut Sermaye Piyasası, Menkul Kıymetler ve Yatırım Alt Komitesi, ABD hükümetinin bu konularda daha fazla düzenleyici açıklamasının olması gerektiğini açıkça belirterek, ABD’de kripto para, ICO’lar ve Blockchain geliştirme konularını ele alan halka açık bir duruşma düzenledi. Geçen ay ise, Uzay ve Teknoloji Bilim Evi ve Amerika Birleşik Devletleri Senatosu Bankacılık, Konut ve Şehir İlişkileri Komitesi bu teknoloji duruşmalarına ev sahipliği yapmıştı.

Cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin