CME, Blockchain, blockchain haberleri
CME, Blockchain, blockchain haberleri

CME, Blockchain kurallarını değiştirmeye yönelik bir patent üzerinde çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CME’nin, Blockchain üzerine başvuruda bulunduğu yeni patent dosyalarına baktığımızda, ağdaki nodelarının hepsinden fikir birliği olmadan Blockchain’in kurallarını değiştirme yollarını arama ihtimalinin olduğunu görüyoruz.

Havayolu ödül puan programlarının bir parçasını oluşturan sistemler, gerçek zamanlı olarak bilgiyi depolamak ve korumak için bir Blockchain kullanıldığı diğer uygulamaların oluşturduğu gibi bu tür sistemlerin temel ihtiyaçları, uygulamanın geliştiricileri yazmaktır. Dosyalama, geçen Perşembe günü Aralık 2016’da gönderilen ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından yayınlandı.

CME’nin, Blockchain üzerine yaptığı patent başvurusu perşembe günü ortaya çıktı

Anahtar, Havayolu ödül noktaları programlarının bir parçasını oluşturan sistemler ve gerçek zamanlı olarak bilgi depolamak ve sürdürmek için bir Blockchain’in kullanıldığı diğer uygulamalar gibi sistemler için bir ihtiyaçtır. Aralık 2016’da gönderilen patent için dosyalama, geçen Perşembe günü ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından yayınlandı.

CME, bu sistemin nereye ihtiyaç duyulacağına dair, sık uçuş yapan havayolları şirketleri için broşür programlarını örnek gösterdi. Bir havayolu şirketinin sık kullanılan broşürler için müşteri verilerini kamuya açık bir Blockchain’de saklamayı seçebilir. Kendi kurallarını veya başka bir yönünü değiştirmek istemesi durumunda, Blockchain’i düzenleyen kuralları değiştirmek için bir prosedüre sahip olması gerekir.

Blockchain’in kişiselleştirebilmesi üzerine çalışılacak

Uygulama açıklamasında, Halka açık Blockchain kripto para birimleri için önemli olduğunu söylüyor. Fakat değiştirilmesi zor doğası onları bazı özel ve ticari kullanımlar için pek ideal olmadığını gösteriyor.

Uygulamanın açıklamasında şunlar yazıyor:

“Bir kural değişikliğine bir örnek olarak; Havayolu, partiler arasında havayolu milini aktarmak için işlem ücretlerini artırmak istiyorsa ve bunun için Bitcoin gibi açık bir blok zincir protokolünü kullanıyorsa, işlem ücretlerinin artması konusundaki kural değişikliklerinin etkili olabilmesi için neredeyse her node noktasının ve madencinin yazılımını güncellemesi gerekecektir Aksi takdirde bir fork ortaya çıkabilir.”

CME’nin geçmişteki patent başvuruları, şirketin ticaret merkezleriyle bağlantılı işlem verilerini saklamak ve yönetmek için teknolojiyi nasıl kullanabileceğini göstermektedir.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin