Cisco’nun yeni patenti kullanılmayan işlem gücünü belirli süreçlere uyguluyor
Cisco’nun yeni patenti kullanılmayan işlem gücünü belirli süreçlere uyguluyor

Cisco’nun yeni patentiyle Bitcoin madenciliğindeki sorunlar tarih oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ağ teknik devi Cisco, Salı günü Bitcoin madenciliği sürecine uygulanabilecek bir patent kazandı. Cisco’nun yeni patentiyle Bitcoin madenciliğindeki sorunların ortadan kalkacağı belirtiliyor.

Cisco’nun yeni patenti kullanılmayan işlem gücünü belirli süreçlere uyguluyor

Cisco, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO)’nden alınan bilgilere göre, “Kalabalık kaynaklı bir bulut bilişim sistemi” için Eylül 2015’te bir patent başvurusunda bulundu. Patent, bilgisayar sahiplerinin, kullanılmayan işlem gücünü, enerji yoğun madencilik süreci de dahil olmak üzere, belirli süreçler için nasıl sunabileceklerini özetlemekte.

Cisco, dünyaca tanınmış internet altyapısı ve kurumsal ağlarda en çok kullanılan aktif ve pasif ağ cihazlarını üreten ağ teknolojileri şirketi. Şirket 1984 yılında Standford Üniversitesi’nde Len Bosack ve Sandy Lerner tarafından kuruldu. Şirketin ismi San Francisco şehrinin son iki hecesinden gelmekte.

Patent, her katılımcı için daha uygun olan Bitcoin madenciliğini içerir

Dosyalama, bir kullanıcının bir bulut uygulaması için özel bilgisayar gücü oluşturmak için kaynaklarını nasıl bölümlendirebileceğini açıklar. Bulut uygulaması daha sonra çeşitli amaçlar için kullanılacak. Cisco’nun patent başvurusunda konuya yönelik şu açıklamalar yer almakta:

Bu model, diğer şeylerin yanı sıra, hız, hacim, ölçek ve esneklik, maliyet ve mevzuata uygunluk için optimize edilebilen dağıtılmış işlem ve hizmetler sunacak. Örneğin; dağıtılan mahalle hırsızlığı koruma sistemleri veya küme, şehir veya belediye ilçesi ile ilgili hizmetler. Böyle bir durum, çok hesaplama yoğunluğu olabilen ve genellikle madencilik havuzlarında yapıldığında her katılımcı için daha uygun olan Bitcoin madenciliğini içerir.

Cisco, dosyalama da dağıtılmış işlemenin faydalarını ortaya koyuyor

Cisco, dosyalama da dağıtılmış işlemenin faydalarını ortaya koyuyor. Sistemin kolaylıkla ölçeklendirilebileceğini ve belirli saldırı biçimlerine karşı dirençli olacağını belirtiyor. Ayrıca, hizmet sağlayıcı, büyük ölçekli, düşük maliyetli bilgi işlem ve depolama kapasitesini yeniden satmanın yanı sıra ağ yüklemesini boşaltmak veya optimize etmek için coğrafi dağıtımı kullanabiliyor.

Daha önce de belirtildiği üzere Cisco, özellikle bağlı cihazların veya IoT (Nesnelerin İnterneti) alanında, Blockchain uygulamalarını araştıran bir dizi kurumsal teknoloji firmasından biri. Firma ayrıca grup sohbetleri için verileri izlemek amacıyla bu teknolojiden faydalanan projelerde dahil olmak üzere diğer Blockchain kullanımları için patent başvurusunda bulundu.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin