Çin'e göre Blockchain internetten 10 kat daha değerli
Çin'e göre Blockchain internetten 10 kat daha değerli

Çin’e göre Blockchain internetten 10 kat daha değerli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin devlet televizyonuna göre Blockchain internetten 10 kat daha değerli! Ülkenin birincil devlet televizyonu olan Çin Central Television (CCTV), Blockchain’in ekonomik değerinin internetten 10 kat fazla olduğunu söyledi.

İlk kez Blockchain konusunda eğitimin hedeflendiği bir tartışma gerçekleştirildi

Pazar günü yayınlanan “Diyalog” adlı programda ilk kez geniş kitlelerin Blockchain teknolojisinin konsepti, potansiyeli ve riskleri konusunda eğitiminin hedeflendiği bir tartışma gerçekleştirildi.

Tartışma programına Blockchain ünlüsü Don Tapscott da dahil olmak üzere hem özel sektörden hem de kamu sektöründen önemli isimler katıldı. Diğer katılımcılar arasında bulut ağı devi Xunlei’nin CEO’su Chen Lei, Stanford Üniversitesi’nde fizik profesörü olan ve Blockchain teknolojisine yatırım yapan girişim sermayesi şirketi olan Danhua Capital’in kurucusu Zhang Shoucheng de vardı.

Çin’e göre Blockchain internetten 10 kat daha değerli!

En önemlisi Tapscott ve Lei, Blockchain ve dağıtık defter teknolojisini (DLT) açıklayarak tartışmayı başlattıktan sonra programın sunucusu Blockchain’in internetin ikinci aşaması olduğunu ve 10 kat daha büyük bir değere sahip olduğunu belirterek konuşmasına devam etti. Bu konu hakkında Zhang Shoucheng ise şunları söyledi:

İnternet’in gerçek değeri Google ve Facebook’un yaptığı gibi tek tek bilgi parçalarını bir araya getirmekken artık bireylerin kişisel verilerinin sahibi olabilmeleri için bilginin merkezi olmadığı bir döneme giriyoruz. Bu Blockchain’in gerçek değerini heyecan verici kılıyor.

Bu tartışma programında ICO’lar konusu da ele alındı. Temel olarak ICO’ların ne olduğu ve potansiyel olarak dolandırıcılık olan ICO’lardan nasıl korunulabileceği anlatıldı. CCTV, geçtiğimiz hafta ülkede ICO’ların 2017 yılında yasaklanmış olmasına rağmen ICO faaliyetlerinin hala yaygın olarak gerçekleştirildiğini belirtiyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin