Bugün piyasalarda neler oluyor?
Bugün piyasalarda neler oluyor?

Bugün piyasalarda neler oluyor? Fiyatlar neden düşüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haziran ayının ilk dört gününde ve hafta sonları pazarda bir miktar toparlanma gözlemledik. Ancak şu anda piyasada bir düzeltme olduğu ve fiyatların aşağıya çekildiği görülüyor. Düşüş eğilimi şu anda piyasanın geneline hakim olmakla birlikte birçok kripto para biriminin karşıt etkiyi gördüklerini ve hafif hareketler yaptığını belirtmek önemli. Bu durum, piyasanın düzeltme dönemi geçtikten sonra geri adım attığını gösteriyor. Peki bugün piyasalarda neler oluyor? Fiyatlar neden düşüyor?

Bugün piyasalarda neler oluyor?

Piyasada yeni bir aya girilmesiyle birlikte iyimserlik hakimdi. Ancak bugün fiyatlardaki aşağı yönlü hareketler bu iyimserliği azaltıyor gibi görünüyor. Piyasada tam olarak ne olduğunu anlayabilmek için önemli bir kaç kripto paranın durumunu incelemek gerekiyor.

Yazma sırasında Bitcoin, %1,10 oranında düşerek 7.632 dolar seviyelerine geriledi. Bitcoin’in  piyasa baskınlığı %37,7’dir. Bitcoin, Mayıs ayı sonunda gördüğümüz gibi 7.000 doların altına düşme ihtimalinden oldukça uzak olsa da, Bitcoin’in henüz tehlikede olmadığını söyleyemeyiz. Bitcoin 8.000 dolarlık seviyeyi aşmadıkça, fiyat düşme riskiyle karşı karşıya. Piyasadaki durum nedeniyle, Bitcoin için kısa bir süre iyimser olamıyoruz. Ancak piyasa düzelmesi durumunda Bitcoin fiyatında pozitiflikler görülebilir ve hatta 10.000 dolar seviyesi gündeme gelebilir. Ethereum yazım sırasında, %2 oranında düşüşle 606 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Bu durum Ethereum için iyi bir işaret. Ethereum 600 doların üzerinden seyrettiği sürece fiyatta yükseliş eğilimi görülme olasılığı daha yüksek.

Fiyat düzeltmesi hala piyasaların geri kalanını yönetiyor

Yazım sırasında Ripple (XRP), %1,82 oranında artarak, 0,66 dolar seviyelerinde seyrediyor. Burada ilginç olan ilk defa Ripple’ın uzun bir süredir 0,70 dolara yaklaştığını görmemiz. Ripple fiyatı, 0,70 dolarlık bir direnç gösterecek. Fakat XRP’yi çevreleyen mevcut tutumlar göz önüne alındığında, sadece değerin zaman içinde olgunlaşmasını bekleyebiliriz. Kısacası, fiyatın 0,70 dolar seviyesini kırması şimdilik zor görünebilir. Ancak yakın zamanda bu durumun değişmesi bekleniyor.

Fiyat düzeltmesi hala piyasaların geri kalanını yönetiyor. Yazım sırasında, EOS %4,77 oranında, Cardano %7,05 oranında düştü. IOTA %9,91 oranında ve NEM ise %6,75 oranında değer kaybına uğradı. Bunun dışında tek pozitif hava Bitcoin Cash’de görünüyor. Yazım sırasında Bitcoin Cash, %2,68 oranında artarak 1.146 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bitcoin Cash sonunda Mayıs’ın sefaletinden kurtularak 1.500 dolara doğru ilerliyor gibi görünüyor. Sonuç olarak piyasalar bugün, aşağı yönlü hareketlerle başlayarak yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Ancak piyasayı izlemeye devam edeceğiz ve umarım daha iyimser projeksiyonlar göreceğiz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin