Çin Blockchain teknolojisi
Çin Blockchain teknolojisi ile spekülasyon yapan şirketleri inceliyor

Çin Blockchain teknolojisi ile spekülasyon yapan şirketleri inceliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Blockchain teknolojisi üzerinden spekülasyon yapan şirketleri inceliyor. Çin borsalarının şirketlerin, hisse fiyatını etkileme potansiyeline sahip Blockchain teknolojisine yatırım yaptıklarını söyleyerek, yatırımcılara yanıltıcı bilgi vermelerini engellemeye çalıştığı görülüyor.

Çin Blockchain teknolojisi üzerinden yatırımcıları yanıltmaya çalışan işletmelere tepkili

Çin’in Shenzhen Borsası, kendilerini “dağıtılmış defter teknolojisi” veya “blok zinciri” olarak adlandırmak isteyen ve bu şekilde yatırımcıları yanıltmaya çalışan işletmelere karşı koyma niyetini açıkladı.

Bu kararın, Zhejiang Shangcheng Electronics Co. Ltd’nin hisse fiyatında Wechat’ta yaklaşık bir hafta önce yapılan bir Blockchain ile ilgili duyuruyu takiben meydana gelen artışa bir cevap niteliğinde olduğu görülüyor. Duyuruda, Enjoyor Electronics firmasının Zhengjiang merkezli bir adli bilimler merkezi ile ortaklık kurduğunu ve şirketin dünyanın ilk Blockchain tabanlı elektriksel veri adli sertifikası olarak nitelendirdiği şeyin lansmanını göreceği iddia ediliyor. Duyuru, Enjoyor Electronics’in hisselerinin fiyatında ani bir artışı tetikledi ve %10’luk işlem limitine ulaşıldı.

Shenzhen Borsası, şirketin iştirakteki yatırımı yapıldığı zaman, Enjoyor Electronics’in sahip olduğu hisse sayısı, söz konusu işin mali rakamları ve iddia edilen Bockchain’in kanıtı gibi şirkete ait daha fazla ayrıntıyı açıklamasının ısrarı üzerine şirket, Blockchain tabanlı adli prosedür  “Enjoyor Electronics Wechat” duyurusunu sildi.

Çin Blockchain teknolojisi
Çin Blockchain teknolojisi ile spekülasyon yapan şirketleri inceliyor

Çok sayıda işletmenin hisseleri, Blockchain teknolojisi nedeniyle ani yükselişe geçiyor

Son aylarda, çok sayıda işletmenin hisseleri, Bockchain teknolojisi nedeniyle, ani yükselişe geçti. Örneğin; Aralık 2017’de, küçük bir ABD içecek şirketi olan Long Island Iced Tea Corp, şirketin ismini Long Blockchain Corporation olarak değiştirdikten sonra hisse fiyatını %400 artırdı. Benzer bir olayda, Hong Kong merkezli Skypeople Fruit Juice isimli şirketin, adını  Future Fintech olarak değiştirmesi ile hisse değerini ikiye katlamasıyla gerçekleşti.

Hisse senedi fiyatlarını artırmak için Blockchain inovasyonunu benimsemeye dair şüpheli iddialar yapma eğilimi, Çin Anakarası’nda başlamış gibi görünüyor. Çin para ağına göre, 20’den fazla listelenen şirket Shenzhen ve Şanghay’ın borsalarında şüpheli spekülasyonlar hakkında değiş tokuş yapıyor.

“Yatırımcıları yanıltmak için Blockchain teknolojisini kullanan şirketler disiplin cezası alacak.”

Shenzhen Borsası, konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Bazı şirketlerin açıklamasını ve ikincil piyasadaki stoklarını yakından izleyeceğiz. Yatırımcıları spekülasyon ve yanıltmak için Blockchain teknolojisini kullanan şirketler disiplin cezası alacak. Ayrıca ciddi ihlaller Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonuna rapor edilecek.

Shenzhen Borsası’nın açıklamasının ardından Şangay Borsası, borsada listelenen 20 şirketin Blockchain teknolojisini kullandığını belirterek spekülasyon yaptığını açıkladı. Şanghay Borsası, birkaç durumda şirketlerin ticari işlemlerini durdurma kararı verdiğini ve işletmelerin birkaçından da Blockchain teknolojisi ile olan ilişkileri hakkında bilgi vermelerini istediklerini belirtti.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin