Snapchat kripto para reklamlarını yasakladı.
Snapchat kripto para reklamlarını yasakladı.

Facebook ve Google’ın ardından Snapchat de ICO reklamlarını yasakladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük sosyal medya ağlarından olan Snapchat, ICO reklamlarını yasakladığını duyurdu.

Önce Facebook, sonra Google, şimdi de Snapchat

Facebook’un başlattığı ICO reklamlarını yasaklama kervanına son olarak Snapchat de dahil oldu. Cheddar Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ana firma Snap Inc.’nin bu uygulamasının şubat ayından bu yana sessizce uygulamaya koyulduğunu ve kripto para satışlarıyla ilgili reklamların daha genel olarak yapılmasına izin vererek yalnızca token satışları için reklamların kısıtlandığını bildirdi.

Bir şirket temsilcisi Snapchat’in ICO reklamlarını yasakladığını doğruladı, ancak diğer kripto etkinliklerine yönelik yasağı genişletmeyi planladığı konusunda yorum yapmadı.

Geç gelen zayıf bir tepki olarak görülüyor

Şimdiye kadar, firmanın duruşu diğer sosyal medya devlerine kıyasla nispeten zayıf oldu. Ocak ayında Facebook, sektöre ilişkin çoğu reklamı yasakladı ve Bitcoin gibi taban teknolojileri dahil olmak üzere, kripto para birimiyle ilgili yayınları teşvik etti.

Ayrıca Google geçen hafta, Haziran ayından itibaren YouTube gibi yan kuruluşlar da dahil olmak üzere kripto para birimi reklamlarının yasaklanacağını duyurdu.

Twitter da reklamları yasaklamak üzere

Alınan son bilgilere Twitter da reklamları yasaklamak üzere. Henüz teyit edilmemesine karşın, yasağın kripto para birimlerini, borsalarını ve ICO’ları bazı istisnalar dışında etkilemesi bekleniyor.

Mikro blog sitesi, son aylarda sayıları iyice artan dolandırıcı ve yanlış bilgilendirmeler yapan hesapları hedefliyor. Şimdiye kadar yapılan çalışmalar sırasında, bazı toplum düşünce liderleri ve resmi şirket hesapları da kendilerini yanlışlıkla sınırlandırdı.

Kripto reklamlarını sosyal medyada engellemeye yönelik son hareketler, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan gelen ve birçok kripto tokenin kayıt dışı menkul kıymetler olarak düşünülebileceğini öne süren ICO’lara yönelik sert uyarıları esnasında gerçekleşiyor.

coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin