Çin Blockchain platformu açıyor
Çin Blockchain platformu açıyor

Çin Blockchain tabanlı ev kiralama platformu başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Alibaba’nın sahibi olduğu Ant Financial, bir Çin Blockchain ev kiralama platformu başlatmak üzere İnşaat Bankası ve çevrimiçi emlak ajansı Lianjia ile birlikte çalışıyor.

Platform, kiracıların adil konut tahsisi için bir puanlama sistemi sunmalarını sağlayacak ve kişilerin kiralama geçmişlerini kaydedecek.

Sistematik olmayan kayıt tutma nedeniyle sahte kiralama bilgileri, yasadışı emlakçılar ve kiracılar ile ev sahipleri arasındaki güvensizlik gibi konular Çin kiralama piyasasında yaygın olarak görülüyor.

Geçtiğimiz yıl, leasing dolandırıcılığına ilişkin ortalama mali kayıp 2,560 RMB’ye (404 ABD doları) ulaşıldığı bildirildi.

Blockchain, farklı tarafların merkezi bir yöneticiye ihtiyaç duymadan bilgi paylaşmalarına olanak tanıyor. Bu nedenle, herkes aynı anda düzenlenemeyen veya silinemeyen kayıt ve bilgi paylaşım sistemini yaratır. Kiralama platformunda daireler, kiracılar ve sözleşmeler hakkındaki bilgiler farklı taraflarca doğrulanabilir.

Çin Blockchain kiralama platformu güvenliği esas alıyor

Ant Financial, platform için teknik destek; Çin İnşaat Bankası ve Linajia kiralık bilgisi sağlayacak. Veriler, çok taraflı güvenli hesaplama ve sıfır-bilgi kanıtı gibi güvenlik yöntemlerini kullanarak gizli tutulacak.

Güvenli çok taraflı hesaplama, bir işlevi girdileri üzerinden birlikte hesaplamaya yarıyor. Ayrıca bu girdileri gizli tutmaya yönelik yöntemler oluşturmak amacıyla kriptografinin bir alt alanıdır.

Sıfır-bilgi kanıtı ise bir tarafın, verilen ifadenin doğru olduğunu, ifadenin gerçekten doğru olduğu gerçeği dışında başka hiçbir bilgi vermeden başka bir tarafa kanıtlayabileceği bir yöntemdir.

Chine Money Network

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin