monero,ASIC, miner, bitcoin mining haberleri
monero,ASIC, miner, bitcoin mining haberleri

Monero, ASIC üreticilerine savaş açtı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gizlilik merkezli şifrelemeye dayalı kripto para Monero, ASIC üreticilerine savaş ilan etti. Merkeziyetsiz yapının, ASIC üreticileri nedeniyle bozulmaya çalıştığını iddaa ettiler.

Pazar günü bir grup Monero geliştiricisi, GPU donanımları ile şu anda karlı bir şekilde çıkarılan altcoinlerde tekrar eden bir sorun üzerine bir gelişme güncellemesi yayınladı. Bitmain’in veya başka bir madencilik teçhizatı üreticisinin, XMR’nin İş Kanıtı (PoW) karma algoritması olan Cryptonight’ı miningi için inşa edilmiş bir Uygulamaya Özel Entegre Devre (ASIC) madencisi geliştirmesi tehdidine nasıl bir cevap vereceği bekleniyordu.

Monero önlem almaya başladı

Monero’nun yanıtı ise önleyici grev oldu. Geliştiriciler ağın ASIC direncini, PoW algoritmasını her zaman yılda iki kez olmak üzere planlanan hard fork’ta hafifçe değiştirerek korumaya çalışacak. Bu değişiklikler sıradan XMR kullanıcıları için fark edilmeyecek, ancak ağın karma algoritmasını her fork’u takip ederek Cryptonight ASIC madencileri için kullanılmaz hale getirene kadar değiştirecekler.

Ancak planlanan PoW ayarlamaları, Cryptonight ASIC maden geliştiricileri için caydırıcı olmazsa, Monero ASIC’lerden gelecek olası herhangi bir tehdidini azaltmak için hard fork yapacaklar.

Geliştiricilerin söylediğine göre bu tutum, Monero madenciliğinin nispeten eşitlikçi olmaya devam etmesini ve sonuç olarak merkezsizleşmesini sağlayacaktır. En azından ASIC, maden endüstrisi için de aynı şey söylenene kadar.

Geliştiriciler açıklama yaptı

Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“dEBRYUNE, dnaleor ve Monero projesine atfedilen, ancak ASIC ağırlıklı bir ağa geçişin merkezsizliğini sağlamak için olabildiğince eşitlikçi olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada, yeni geliştirilen herhangi bir Cryptonight ASIC’in eşitlikçi olmayacağından ve merkezi olmayan bir ağ oluşturmadığından şüpheleniyoruz “

Yazarlar, ASIC pazarının şu anda küçük bir grup üretici (özellikle Çin devi Bitmain) tarafından yönetildiği için hükümetlerin bu şirketlerin madencilere kill switch (acil durumlarda kontağı kapama anahtarı) inşa etmeye zorlaması ya da sadece özel devlet lisansı alacak müşterilere teçhizat satmaya zorlayabilir.

GPU madencileri diğer taraftan, işlemleri bilgisayar parçaları üzerine kurulu olduğundan, düzenleyiciler için madencileri devlet tarafından verilen lisansları almaya zorluyorlar.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin