California Eyaleti hisse senedi sahiplerinin tüm haklarını Blockchain’e kaydedecek
California Eyaleti hisse senedi sahiplerinin tüm haklarını Blockchain’e kaydedecek

California Eyaleti stok bilgisini kaydetmek için Blockchain’i kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta, California’nın 18. Senatosu bölgesini temsil eden Senatör Bob Hertzberg (D), bazı iş uygulamaları için Blockchain teknolojisine izin veren mevzuat geliştirdiğini açıkladı. California Eyaleti bu gelişmeyle stok bilgisini kaydetmek için Blockchain’i kullanmayı planlıyor.

California Eyaleti hisse senedi sahiplerinin tüm haklarını Blockchain’e kaydedecek

SB 838, şirketlerin “hisse senedi sahiplerinin tüm haklarını ve bu hissedarların her birinin adına kayıtlı hisselerin sayısını” kaydetmek ve saklamak için şirketlerin tüm ihraçları ve devirlerini Blockchain teknolojisi veya bir veya daha fazla dağıtılmış ağ uygulamasına kaydetmesine izin verecek.

Senatör Bob Hertzberg, Senato Bankacılık ve Finansal Kurumlar Komisyonu’ndan önce SB 838’in “gelecek kuşak için değil, gelecek kuşak yönetimi için çalışmaya kararlı” olduğunu belirterek tanıttı. Tasarıda, kurumsal hisse sertifikaları vermek ve aktarmak için güvenli bir yöntem oluşturulacağı ve bu projenin California’da Blockchain teknolojisinin sınırlı bir kapasiteye entegre edilmesine yönelik ilk adım olduğu bildirildi.

Blockchain, hacklenmeye karşı dayanıklı güçlü bir güvenlik düzeyi sunuyor

Senatör Bob Hertzberg, bir basın açıklamasında şunları söyledi:

Çevremizdeki dünya değişiyor ve hükumetin bu hızla gelişen zamanlara uyum sağlaması gerekiyor. California’nın, dünya çapında benimsenen ve hacklenmeye karşı dayanıklı güçlü bir güvenlik düzeyi sunan Blockchain gibi yeni ve gelişmekte olan teknolojileri uygulama mirasımızı devam ettirmesi gerekiyor.

Mart ayında Tennessee eyalet yöneticisi, Blockchain teknolojisinin yasal otoritesini ve elektronik işlemlerde akıllı sözleşmeleri tanıyan bir tasarıyı imzaladı. Kanun aynı zamanda Blockchain teknolojisi kullanılarak temin edilen belirli bilgilerin mülkiyet haklarını da koruyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin