Sıcak gelişme: MyEtherWallet hacklendi iddiası!
Sıcak gelişme: MyEtherWallet hacklendi iddiası!

Sıcak gelişme: MyEtherWallet hacklendi iddiası!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sıcak gelişme: MyEtherWallet hacklendi. Ethereum platformuyla çalışan cüzdan yaratmak için ücretsiz, açık kaynaklı bir araç olan MyEtherWallet (MEW)’in hacklendiği yönünde söylentiler yayılmaya başladı.

Sıcak gelişme: MyEtherWallet hack iddialarına yönelik resmi Twitter hesabı aracılığıyla cevap verdi

MEW, Temmuz 2015’te ilk kez piyasaya çıktığından beri Ethereum platformu hızla büyüdü. Ethereum platformunda yayınlanan Ether (ETH) tokenlerinin ve diğer dijital varlıkların depolanması söz konusu olduğunda, MyEtherWallet kullanımı kolay ve çok esneklik sunan bir çözümdür. MyEtherWallet’in hacklendiği yönündeki iddialara yönelik MEW, resmi Twitter hesabı aracılığıyla şu açıklamayı yaptı:

Bir phishing sitesine yönlendirilmek üzere http://myetherwallet.com kullanıcılarını çözmek için DNS sunucularının birkaçı ele geçirildi. Bu MyEtherWallet tarafında yapılmadı. Hangi sunucuların en kısa sürede çözüleceğini doğrulamak için çalışıyoruz.

MEW’in hacklenmesiyle ilgili Twitter ve Reddit’te birçok paylaşım yapılırken, DentCoin’de resmi twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Google’ın DNS sunucusu 8.8.8.8’i, farklı bir MyEtherWallet adresine çeviriyor. Myetherwallet.com ve döndürülen SSL sertifikası geçersiz. Siteye girişlere dikkat edin! MyEtherWallet, neler olup bittiğini kontrol edebilir misiniz?

“Resmi açıklama gelene kadar MyEtherWallet’i kullanmayın.”

Kripto para tutkunlarından WhalePanda’da  Twitter hesabı aracılığıyla şunları söyledi:

Resmi açıklama yapılana kadar MyEtherWallet kullanmayın. DNS ele geçirilmiş gibi görünüyor. @MyCrypto katı bir alternatiftir.

Reddit’teki bir kullanıcı konuya yönelik şu paylaşımı yaptı:

Paramın tamamı sadece MyEtherWallet’ten “0x8d12a197cb00d4747a1fe03395095ce2a5cc6819” bu adrese gönderildi. Bu kişi 44 milyon dolar değerinde kripto para çaldı gibi görünüyor. Şimdi ne olacak?

MyEtherWallet’in hacklenmesi konusu şu an itibariyle bir iddiadan ibaret olsa da konu netleşene ve resmi bir açıklama gelene kadar MEW’i kullanma konusunda dikkatli olmak gerekiyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin