Brezilya Üniversitesi kripto para master programı başlatıyor
Brezilya Üniversitesi kripto para master programı başlatıyor

Brezilya Üniversitesi kripto para master programı başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Brezilya Üniversitesi kripto para master programı başlatıyor. Brezilya’nın önemli üniversitelerinden biri olan Sao Paulo Enstitüsü, ülkede kripto finans alanında ilk master programını başlatıyor. Program, kripto para birimlerinin giderek artan bir biçimde benimsenmesiyle birlikte, kripto paraların ana akım finans çalışmalarına dahil edilmesi ile ilgili konuları içerecek.

Kripto paralar, öğretilmeye değer ekonomik ve finansal temellere sahip

Sao Paulo merkezli Fundacao Getulio Vargas (FGV) isimli vakıf, bu master programın ülkenin kripto finans alanındaki ilk yüksek lisans programı olduğunu iddia ediyor. FGV’nin program koordinatörü Ricardo Rochman, kripto para birimi konusunda daha fazla eğitim kaynağına duyulan ihtiyacın altını çizerek sözlerine şunları ekledi:

Bu uzmanlık alanları derin bir eksikliği olan pazarlardır. Ayrıca kripto finans, tartışmaya, araştırmaya ve öğretilmeye değer ekonomik ve finansal temellere sahiptir.

Kripto para birimlerini bilmek, kişiye her yönden avantaj sağlıyor

FGV’deki yirmi altı yaşındaki ekonomi öğrencisi Michele Araujo, piyasaları spekülatif olmayan bir perspektiften incelemenin yararlarını şu sözlerle ifade etti:

Hem teknolojinin pratik uygulamalarını hem de kripto para birimlerini bilmenin kavramsal bir kazancı var. Size alternatif yatırım araçları sunuyor.

Brezilya Üniversitesi kripto para master programı başlatıyor
Brezilya Üniversitesi kripto para master programı başlatıyor

Brezilyalı öğrenciler Blockchain Insper’ı kurdular

Brezilyalı öğrenciler aynı zamanda inisiyatif alarak yarı öğrenci çalışma topluluğu, yarı şirket olan Blockchain Insper’ı kurdular. Blockchain Insper grubu, yirmili yaşlarının başında iki ekonomi öğrencisi olan Juan Perpetuo ve Felipe Santos tarafından kuruldu.  Juan Perpetuo konuya yönelik şunları söyledi:

Kendi başımıza bir şey yapmanın bir anlamı olup olmadığını anlamak için bunu yapmamız gerekiyordu.

Blockchain Insper, gruba danışmanlık hizmeti veren beş şirket ile ortaklık kurdu

Felipe Santos Blockchain Insper’i nasıl kurmaya karar verdiklerini şu sözlerle anlattı:

Bütün öğrencilere için katılımı kolay olan bir merkez oluşturmayı ve bizi küçük bir şirketten ayıracak gelişime açık bir yapı düşündük. Bunun sonucunda Blockchain Insper’i kurduk.

Blockchain Insper, yedi ay önce kuruldu. Ancak gruba danışmanlık hizmeti veren ve profesyonellik sağlayan kripto para birimi sektöründe faaliyet gösteren beş şirket ile şimdiden ortaklıklar kurduğu belirtiliyor.

Tüm öğrenciler grupta, hem pratik hem de araştırma etkinliklerine katılıyor

Şu anda Blockchain Insper, finans, teknoloji ve iş alanlarında çalışan araştırma ekiplerine ve pazarlama, strateji, içerik ve etkinliklerin yönetimi ve uygulanmasıyla görevli bölümlere ayrılmış 23 üyeye sahip. Tüm öğrenciler grupta, hem pratik hem de araştırma etkinliklerine katılıyor.

Brezilya Üniversitesi kripto para master programı başlatıyor
Brezilya Üniversitesi kripto para master programı başlatıyor

Brezilya Üniversitesi müfredata kripto para birimleri konularını da ekliyor

Brezilya Üniversitesi müfredata kripto para birimleri konularını da ekliyor. Geçtiğimiz yıl Sao Paulo Üniversitesi İktisat ve İdare Bilimler Fakültesi’nde Profesör olan Alan de Genaro‘nun öncülüğünde müfredata kripto para birimleri konuları eklendi. Profesör Alan de Genaro konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Öğrenciler, finans piyasasında çalışmasa da bazı temel konuların derslerini alması gerekiyor. İnsanların, kripto para piyasasında nelerin etkili olduğunu anlamaları gerekiyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin