Blockchain'in geleceği parlak: Dünyayı değiştirecek
Blockchain'in geleceği parlak: Dünyayı değiştirecek

Blockchain’in geleceği: Gerçekler ve kehanetler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paraların ömrü konusunda kesin konuşmak mümkün değil. Fakat bu sektörün altında yatan dev teknoloji Blockchain’in geleceği konusunda herkes emin: Dünyayı değiştirecek.

Blockchain teknolojisiyle ilgili ortak kehanetleri, örnekler eşliğinde derledik.

Blockchain nedir?

Dijital varlıklar için dünyanın önde gelen platformu olarak nitelendirilen Blockchain, tüm kripto para işlemlerinin kaydedildiği, dağıtık, sayısallaştırılmış bir kamu defteridir.

Blockchain
Blockchain

Bu kayıt listesi (bloklar) sürekli olarak büyür, kriptografi ile korunur ve birbirine bağlanır, dijital bilginin dolaştırılmasına izin verir ancak kopyalanmasına izin vermez. Merkezi olmamak, ağın eşler arası olarak işlev görmesi anlamına gelir.

İlginç bir şekilde Blockchain şirketleri, diğer pazar trendlerini birkaç on yıldan birkaç yıla azaltmayı başardılar. Blockchain teknolojisinin mekanizması, kripto para piyasalarının yıkıcı teknolojilerin psikolojisine sadık kalmasını sağlıyor.

Ekonominin geleceği, Blockchain’in geleceği demek

Ekonominin geleceği Blockchain'e emanet
Ekonominin geleceği Blockchain’e emanet

Blockchain teknolojilerinin finansın geleceğine hükmetmesi bekleniyor.

Küresel bankacılık, tüm piyasa katılımcıları için maliyetlerdeki önemli düşüşle değişecektir. Hatta “E-mail, iletişim için neyse Bitcoin, ödemeler için odur.” şeklinde bir söylem vardır.

Merkezi bir otoritenin yokluğunda, Bitcoin halka açık olacak ve herkesin katılmasına izin verecek şekilde tasarlandı ve Blockchain, insanların dürüstlüğü sağlama ihtiyacının bir sonucuydu.

Neler değişti ve gelecekte bizi neler bekliyor?

Blockchain ile ilgili bir kehanette bulunmak gerekirse; kolaylaştırılmış dijital defter teknolojisinin

NASDAQ
NASDAQ

NASDAQ tarafından başlatılacağını ve NASDAQ Özel Pazar platformu tarafından sunulan sermaye yönetimi yeteneklerini genişletmek ve artırmak için kullanılacağını söyleyebiliriz.

Kriptografik olarak korunan para birimleri ise Blockchain’in merkez bankaları tarafından benimsenmesinin bir sonucu olarak yaygın şekilde kullanılacaktır. Blockchain işlemi, varlıkların etkili bir şekilde iletilmesi için genellikle tüm önemli bilgileri içerir.

Böylece, bankaların içinde ve dışında yapılan başvuru sayısında göreceli bir düşüş olacaktır.

Peki ya sonra?

Blockchain, kimlik doğrulaması sunarak görünen bir defter üzerindeki siber riskleri azaltma potansiyeline sahip.

Kısa bir süre önce bir Blockchain girişimi, suçluların potansiyel olarak yazılım tarafından daha önce hiç olmadığı kadar daha ucuz ve daha hızlı bir şekilde izlenebilir olduğunu ortaya çıkardı.

Diğer tahminlerden bahsetmek gerekirse…

  • Bir Blockchain kaydı ile sigorta bilgilerinin onaylanması ve akıllı sözleşmelerin her iki taraf arasında hızlı işlem yapılmasına olanak veren araç kiralama acenteleri ortaya çıkabilir.

  • Blockchain kullanılarak küçük işletmeler tarafından minimum riskle güvenilir ticaret platformları yapılabilir.

  • Ticaret sonrası sağlamlık ve şeffaflık, Blockchain tarafından desteklenebilir.

  • Blockchain teknolojisi, işlem faaliyetlerinin verimliliğini ve hızını artıracak ve böylece dünyayı daha da küçültecektir. Bir banka gerçek zamanlı olarak tedarikçilerin internet üzerinden ödemelerini anında yapabilir.

Blockchain dünyayı değiştirecek.
Blockchain dünyayı değiştirecek.

Finans altyapısı Blockchain ile aşılabilir

Blockchain teknolojisi mevcut merkezi finans altyapısını baypas edebilir. Bu, kripto para birimlerinin birçok ülkedeki finansın geleceğine hakim olabileceği anlamına geliyor.

Peki ya siz, gelecekte Blockchain teknolojisini nerelerde göreceğimizi düşünüyorsunuz? Blockchain’in geleceği parlak mı? Yorumlarda bizimle paylaşın.

ZyCrypto

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin