Amazon Blockchain hizmetini başlattı! Listede ABD’nin iletişim devi ve Nestle var
Amazon Blockchain hizmetini başlattı! Listede ABD’nin iletişim devi ve Nestle var

Amazon Blockchain Şablonları ile kendi Blockchain ağınızı oluşturun!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kendi Blockchain ağınızı oluşturmak ister misiniz? Amazon Blockchain Şablonları ile karmaşık görünen tüm süreçler, yalnızca birkaç tıkla halloluyor. Nasıl mı?

Hızlı, kolay ve güvenli

Amazon Web Sunucuları (AWS), Ethereum ve Hyperledger için Blockchain şablonlarını tanıttı. Şablonlar, kullanıcıların açık kaynak kodları kullanarak hızlı ve kolay bir şekilde güvenli Blockchain ağı oluşturmasına ve başlatmasına olanak tanıyor.

Şablonlar, kullanıcıların çok fazla zaman ve enerji tüketmelerine yol açan bir yol olan manuel ayarlama yerine bir Blockchain oluşturmaya odaklanmalarını sağlar. AWS CloudFormation Şablonları yardımıyla, kullanıcılar Ethereum (halka açık veya özel) ve Hyperledger (özel) şablonları oluşturabilecekler.

Sistem nasıl çalışıyor?

Şablonlar çerçeveyi Amazon Elastic Container Service [ECS] kümesinde kapsayıcılar olarak veya doğrudan Docker’ı çalıştıran bir EC2 örneğinde dağıtır. Şablon, kullanıcılara kendi VPC alt ağlarını kullanmalarına olanak tanırken, Amazon VPC’de Blockchain ağı oluşturulacağından kullanıcıların erişim kontrol listelerini ağa bağlamasına olanak tanır.

AWS Ethereum şablonunda iki dağıtım seçeneği vardır: ECS ve Docker-local. ECS, VPC içinde küme oluşturur, böylece Docker görüntülerini dağıtır. Docker-local da bir VPC içinde çalışır ancak EC2 örneklerinde Docker görüntülerini başlatır.

Ek olarak, şablon RPC protokolünü uygulayan ve yanıtlayan bir dizi node içerir. Ayrıca EthExplorer ve EthStats durum sayfasını ve Ethereum madenciliğini destekler.

Amazon Blockchain Şablonları ile ilgili uzmanlardan gelen yorumlar son derece olumlu

Bir Blockchain geliştiricisi olan girişimci Julien Bouteloup konuyla ilgili şunları söyledi:

Yok artık! Amazon, birkaç dakika içinde ve sadece birkaç tıklama ile bir Ethereum (halka açık ya da özel) veya Hyperledger Fabric (özel) ağı başlatmanızı sağlayan Blockchain Şablonları’nı başlattı.

Bitcoin destekçisi ve altcoin uzmanı Brad Mills’in sözleri ise şu şekilde:

Şirketler, geliştiriciler, temelde kendi özel veya kamu zincirini işletmek isteyen herkes… Ayrıca kendi Ether’inizi çıkarmak için de kullanabilirsiniz. İyi bir finansal karar olup olmadığından emin değilim.

Blockchain teknolojisinin hayatımıza entegre olması adına dev bir adımla karşı karşıyayız. Sizce ileride Blockchain teknolojisini mi, yoksa kripto paraları mı daha çok konuşuyor olacağız? Yorumlarda bizimle paylaşın.

ambcrypto

Amazon kripto piyasası veri akışı için patent verdi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin