Blockchain’i kullanarak kredi veren BBVA, tüm süreci DLT üzerinde gerçekleştirdi
Blockchain’i kullanarak kredi veren BBVA, tüm süreci DLT üzerinde gerçekleştirdi

Blockchain’i kullanarak kredi veren dünyanın ilk bankası BBVA oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İspanyol bankacılık devi Banco Bilbao Vizcaya Argantaria (BBVA), Blockchain teknolojisini kullanarak kredi veren dünyanın ilk bankası oldu. Blockchain’i kullanarak kredi veren dünyanın ilk bankası BBVA, bu projeyle bankacılık sektöründe bir ilke imza attı.

Blockchain’i kullanarak kredi veren BBVA, tüm süreci DLT üzerinde gerçekleştirdi

İspanyol çokuluslu banka, tüm kredi sürecinin dağıtık bir defter (DLT) üzerinde gerçekleştirdiğini söyledi. Blockchain teknolojisinin kullanılmasıyla, 75 milyon euroluk kredinin görüşme süresi günlerden saatlere kadar indirildi. BBVA, süreci dağıtık defter teknolojisinin kullanımında önemli bir ilerleme olarak adlandırıyor.

BBVA’nın CEO’su Carlos Torres Vila, bankanın bu alanda daha fazla işlem yapması gerektiğini ve bankanın İspanyol telekom şirketi Indra ile bir pilot program başlatacağını söyledi. Indra, Blockchain uygulamaları için kendini öncü olarak tanımlayan alanında önemli bir şirket.

Blockchain’in kurumsal ve sendikasyon kredileri alanında güçlü bir cazibesi var

Kurumsal ve sendikasyon kredilerinin tüketici kredilerinden daha karmaşık olması nedeniyle, Blockchain’in kurumsal ve sendikasyon kredileri alanında güçlü bir cazibesi var. Kayıtlara daha geniş bireyler tarafından erişim olması gerekli. Carlos Torres Vila konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Blockchain, kurumsal kredi piyasasında tüm taraflar için verimlilik, şeffaflık ve güvenlik açısından açık avantajlar sunabilir. Bu, finansal hizmetlere değer katmak için yıkıcı teknolojinin nasıl kullanılabileceğinin bir başka güçlü örneği. Bu banka olarak stratejimizin merkezinde yer alan bir şey.

BBVA, yeni teknoloji ve iş modellerini coşkuyla kabul ediyor

BBVA’nın pilot projesi, kredi sürecini müzakere etmek ve tamamlamak için özel bir Blockchain kullanacak ve bundan sonra Ethereum genel Blockchain’de kaydedilecek ve tamamlanacak. BBVA ayrıca uluslararası ticaret, uluslararası borç verme ve döviz işlemleri için Blockchain uygulamaları geliştirmekte.

BBVA, yeni teknoloji ve iş modellerini coşkuyla kabul ediyor. Bugün bildirdiği gibi, Almanya’daki VPE Bankası’nda ilk kripto işlem masasını geliştirmek için çalışan Solaris Bank dahil olmak üzere birçok yeni yatırıma destek veriyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin