Blockchain platformu ile ilk canlı ticaret işlemi tamamlandı
Blockchain platformu ile ilk canlı ticaret işlemi tamamlandı

Blockchain platformu ile ilk canlı ticaret işlemi tamamlandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain platformu ile ilk canlı ticaret işlemi tamamlandı.  İsviçre yatırım bankası devi UBS ile IBM’in ortaklığını simgeleyen Blockchain tabanlı platform olan Batavia,  kurumsal müşterileri kapsayan ilk sınır ötesi işlemlerini tamamladığını duyurdu.

Blockchain platformu ile mal alış verişi başarıyla gerçekleştirildi

Perşembe günü yayınlanan bir duyuruda, pilot uygulamada, platformun akıllı sözleşmelerle ve bir Blockchain’e kaydedilen işlemlerle desteklenen bir süreçte otomatik olarak anlaşmalar ve kapanış ödemeleri oluşturan mal alış verişini başarı ile gerçekleştirdiği belirtildi.

Platform, Almanya’dan İspanya’ya araba satışları ve Avusturya’dan İspanya’ya satılan tekstil ham maddeleri olmak üzere iki ticaret gerçekleştirdi. Platform, işlemleri kolaylaştırmak için gereken tedarikçileri, alıcıları ve finansal kurumları birleştirdi. IBM Blockchain Hizmetleri genel müdürü Jason Kelly, konuya yönelik şunları söyledi:

Batavia’nın üyeleri, sınır ötesi ticaretlerin nasıl hızlı bir şekilde Blockchain üzerinden yapılabileceğini bir kez daha gösterdi. Bu yöntemle finansal sisteme şeffaflık getirerek, işlemlerin hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacağız.

Batavia, projenin ardından daha fazla büyümeyi hedeflemekte

İlk olarak 2016 yılında İtalya’nın Cenevre şehrindeki  bir bankacılık konferansında UBS tarafından tanıtılan Batavia, IBM’in Blockchain servisinin projesi kapsamında kuruldu. Daha sonra  sisteme, Bank of Montreal, Caixa Bank, Commerzbank ve Erste Group  dahil olmak üzere teknolojik gelişmeyi ilerletmek için birkaç büyük bankada katıldı.

Batavia başarıyla sonuçlandırılan projenin ardından daha fazla büyümeyi hedeflemekte. Şirketin ileriki dönemlerde yeni Blockchain ve kripto para şirketleri ile daha büyük ölçekteki finansal kurumlarla işbirliği yapması bekleniyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin