kripto madenciliği
2019’da kripto madenciliğini neler bekliyor?

Yeni dönem Bitcoin madenciliği ne kadar kârlı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg raporuna göre, Bitmain ve Bitfury gibi Mega Bitcoin madencileri piyasadaki küçük oyuncuları sıkıştırıyor. Sonuç olarak, Bitcoin madenciliği alanında bir miktar konsolidasyon görmeyi ve kurumsal oyuncuların her https://www.kriptoparahaber.com/bitcoin.htmlçıkarılan Bitcoin ile etkilerini arttırdığı olası bir paradigma değişimini görmeyi bekliyoruz. Yeni dönem Bitcoin madenciliği, piyasa oyuncu profillerinin tamamen değişeceğine işaret ediyor.

Bitcoin fiyatı yaklaşık 8 bin dolar civarında seyrederken, daha fazla BTC üretmek ve bir ödül kazanmak için karmaşık denklemleri çözen Bitcoin madencileri, bu seviyelerde neredeyse hiç kazanç elde edemiyorlar. Bu, bir üniversite yurt odasından veya ebeveynin evinden çalışan Bitcoin madencileri gibi küçük iş adamlarının direkt olarak işlerini terk etmesine neden olabilir.

Toronto merkezli Hut 8 Madencilik’teki yönetim kurulu başkanı Bill Tai’ye göre  “Bu sene geçen yıldan tamamen farklı. Bitcoin madencilik endüstrisi, geçmişte gizemli ve karanlık bir kulübe endüstrisiydi. Bu yeni dönemde ise, her seviyede kurumsal ölçeklenebilirlik unsurlarına sahip olmak ve büyümek üzere olan bir endüstriye dönüşmek üzeredir. Bloomberg, bunu, Bitcoin madencileri için bir “kırılma noktası” olarak adlandırıyor.

Yeni dönem Bitcoin madenciliği: En güçlü olan hayatta kalacak!

Hut 8 şirketinden Tai, küçük madenciler için belirsiz bir tablo çiziyor. Tai’nin öngörüsü ise madenciliği bırakacakları ve en büyük madencilik şirketleri arasında sadece bir kısmının ayakta kalabileceğini yönünde.

Hut 8 Madencilik Bitfury Grubu‘nun bir destekçisi olup, ikincisi Amsterdam’da bulunmaktadır ve Bitcoin madencilik kuleleri yapmaktadır. Bloomberg raporuna göre,  şimdiye kadar 1 milyon Bitcoin çıkardılar. En iyi zamanlar olan Aralık 2017’de Bitfury’nin makinelerine sundukları 1.9 milyar dolarlık Bitcoin arzından daha fazla talep gelmişti. Bununla birlikte, büyük Bitcoin madenciliği faaliyetleri genişlemeye ve daha fazla bölgede yer almaya devam ediyor.

Daha küçük Bitcoin madencilik dükkanları, pek çok nedenden ötürü daha geniş kapsamlı rakipleri ile rekabet edemeyecek duruma gelecekler gibi gözüküyor. Kaldı ki Bitfury ve Bitmain’in piyasayı ele geçirmesinden dolayı en azından ekipmanlarına yatırım yapmaları gerekir. Ancak sadece yatırım ihtiyacını karşılamak yeterli değildir. Yeni ekipmanlar, aynı zamanda daha büyük enerji faturaları anlamına gelmektedir.

Bu arada, Wall Street analistleri geçtiğimiz günlerde Texas’ın Permiyen bölgesinde üretilen fazla doğal gazın, Bitcoin madenciliği operasyonlarında güç üretmek için kullanılacağını ileri sürdüler. Ancak, bu çalışmanın yapılması için Bitcoin fiyatının, on yıldan fazla bir süre kadar yaklaşık 19.000 dolarda kalması gerekecek.

Genişlemenin ortasında yer alan Virginia Beach merkezli dijital madencilik tesisi Bcause, müşterilerinin Bitcoin fiyatı 9.000 $ – 10.000 $ ‘dan yüksek olduğu fiyatlarda para kazandığından bahsediyor. Bcause Kurucusu Tom Flack, ilerideki dönemlerde bir konsolidasyon öngörüyor.

Digital Asset Research’deki Lucas Nuzzi, ayrıca madencilerin Bitcoin’in yüzde 30’una sahip olduğunu söylüyor. Bloomberg’e verdiği demeçte, eğer sarkaç daha fazla dönerse, güvenlik açısından tehlikeli olma potansiyeline sahip olacaklar. Çünkü tek bir varlık ağını bozmak için hashrate bakımından güçlerini kullanabileceklerini dile getiriyor.

ccn

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin