Blockchain koalisyonu kuruluyor.
Blockchain koalisyonu kuruluyor.

BM tarafından iklim değişikliğiyle mücadele için Blockchain koalisyonu kuruluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşmiş Milletler, iklim değişikliği üzerine daha fazla harekete geçilmesi için Blockchain koalisyonu kuruyor.

Blockchain koalisyonu iklim problemlerine yoğunlaşacak

Bir blog yazısında BM, iklim değişikliği ile ilgili DLT teknolojisinin kullanım örneklerini araştırmayı ve potansiyel olarak kabul etmeyi amaçladığını söyledi. Ayrıca İklim Zinciri Koalisyonu adlı yeni bir grubun başlatılmasına yardımcı olduğunu açıkladı.

BM geçen mayıs ayından beri, karbon emisyonlarının izlenmesi, temiz enerji ticareti ve fon tahsisi gibi durumlarda uygulanabilecek şeffaf ve verimli sistemleri Blockchain ile nasıl oluşturubileceğini araştırıyor.

Blog yazısına göre yeni koalisyon, Paris İklim Anlaşması ilkelerine dayalı inisiyatifi kurmayı kabul eden 25 örgütün katıldığı Aralık 2017 toplantısında bir araya geldi.

Açıklama şunları belirtiyor:

Koalisyon, her türlü müdahalenin etkisinin ölçümü, raporlanması ve doğrulanmasını amaçlıyor. Koalisyon iklim değişikliğine değinmek, DLT çözümlerinin hızla ilerlemesini desteklemek ve çeşitlendirilmiş kaynaklardan iklim finansmanının harekete geçirilmesi için işbirliği yapacak.

Grup, kuruluşlardan katılım ve işbirliği bekliyor

Şu an 32 üyeye sahip olan grup, teknolojik uzmanlığa sahip çok çeşitli kuruluşlardan katılım istiyor.

Birleşmiş Milletler’e bu teknolojiler alanında liderlik eden Massamba Thioye, şu önemli açıklamalrda bulundu:

Bu potansiyelin tamamen ve derhal harekete geçirilebilmesi için kaynakları öncelik alanlarına yönlendirmek ve sayısız bilinmeyenlerle yeni bir teknoloji üzerinde çalışma tehlikelerini ortadan kaldırmak için paydaşlar arasında geniş çaplı işbirliği gerekmektedir.

Koalisyon yine de erken bir aşamadayken, kar amacı gütmeyen kuruluşların çeşitli çalışmalarını ilerletmek için Blockchain teknolojisini kullanmaya yönelik mevcut girişimler yapıyor. BM daha önce Ethereum Blockchain’i kullanarak Suriyeli mültecilere insani yardım gönderen bir konuyu tamamladı.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin