Bu yarışma Blockchain ile yoksulluğa son vermeyi hedefliyor
Bu yarışma Blockchain ile yoksulluğa son vermeyi hedefliyor

Blockchain ile yoksulluğa son verilecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

11 Mayıs’taki bir duyuruda, Amerikan çok uluslu teknoloji devi IBM, Global Citizen ve kendisini yoksulluğu azaltmaya adamış NGO ile ortaklığa imza atıp bağış yapılabilecek bir Blockchain platformu yarışmasına sponsor olacaklarını belirtti. Bu projeyle Blockchain ile yoksulluğa son verilmesi hedefleniyor.

Yarışmanın amacı hayırseverlikle ilgili Blockchain platformu yapmak

IBM’den yapılan açıklamaya göre hayırsever kurumların karşısında duran önemli sorunlardan birisinin, organizasyonun da temel hedefi olan bağışlanan fonların etkili ve verimli şekillerde kullanılmasını sağlamak. IBM, basın açıklamasında şunları söyledi:

Aşırı yoksulluk veya bulaşıcı hastalık gibi toplumsal sorunları çözecek olursak, özellikle dünyanın en etkili bağışçı grubu olan federal hükumetlerden vaat edilen paranın aldığından emin olmalıyız.

IBM ve Global Citizen’ın yarışmayı yapmasının temel amacı, hayırseverlikle ilgili vaatlerin son kullanımlarına kadar takip etmek için uygulanabilecek bir Blockchain platformunun yapılması için teşvik oluşturmak.

Bu yarışma Blockchain ile yoksulluğa son vermeyi hedefliyor

”Challenge Accepted” isimli yarışma, yarışmacılardan IBM Blockchain Platformu’nda, ilk üye olarak yardım kuruluşlarının kayıtlı olduğu,  ikinci üye olarak bunlara hükumet tarafından belirli sebeplerle özel bağışların ve fonların transfer edildiği ve son olarak hepsinin Global Citizen tarafından tescillendiği üç üyeli bir ağ kurmalarını istiyor.

Kazanan proje, IBM’in web sitesinde asgari geçerliliği olan bir ürüne sahip olacak. IBM, kazanan proje ve endüstri liderleri ile uygulamayı nasıl uygulayacağını tartışacak ve kodları benzer projeler üzerinde çalışan diğer programcılara sunacak.

Blockchain toplumsal sorunlara çözüm olarak geliyor

Geçen sene İngiltere merkezli Blockchain hayır kurumu Alice, Blockchain temelli bir bağış platformunun pilot versiyonunu açıkladı. Alice görev bazlı hayır kuruluşlarına aktarmak için akıllı kontrat kullanan platformu Londra evsizler destek organizasyonu olan St. Mungo’s üzerinde test etmeye başladı.

Dün, Bitcoin (BTC) yardım kurumu olarak bilinen Pineapple Fund, dünya çapında çeşitli hayır kurumlarına bağış yaparak 5104 BTC’lik misyonunu tamamladığını belirtti. Bu uygulama tarihi 2017 Aralık Bitcoin fiyat artışının ortalarında başlamış ve Pine takma adını kullanan bir hayır sever tarafından yürütülmekteydi.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin