Zebpay Borsası yasaktan sonrada kripto-INR ticareti yapacak
Zebpay Borsası yasaktan sonrada kripto-INR ticareti yapacak

Upbit borsası baskının kripto para piyasasına etkisi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasadaki tüm kripto para birimleri, yakın zamanda gerçekleşen Upbit borsası baskını sonrasında büyük düşüş yaşadı. Bu yaygın düşüşler, Güney Koreli yetkililerin ülkenin en büyük kripto para birimi borsası olan Upbit’e baskın yaptığı bildirildikten sonra gerçekleşti. Yaygın kayıplar tüm piyasada yaşanmakta ve en büyük 25 kripto para birimi yazım sırasında kırmızı alanda işlem görmekte.

Upbit borsası baskını kripto kayıplarının ardındaki itici güç

Bitcoin son 24 saatte %8,2 düşerken, bazı büyük kripto paralar iki katına yakın kayıplara maruz kaldı. Örneğin Stellar (XLM), Cardano (ADA) ve EOS, en az %16 oranında kayıp verdi. Ripple’ın XRP tokeni ve Bitcoin Cash (BCH), sırasıyla %12,8 ve %13,8 oranında düştü. Birçok analist, Upbit baskınının bugünün kripto kayıplarının ardındaki itici güç olduğunu doğruladı. Kripto para yatırımcısı Marius Rupsys konuya yönelik şu yorumu yaptı:

Piyasadaki ana neden Upbit haberleri gibi görünüyor. Çoğu bunun hakkında konuşuyor ve eğer Kore borsalarındaki fiyatlara bakarsanız, düşüşe öncülük ediyorlar.

Bu, Güney Koreli baskınların kripto fiyatlarının düşmesine neden olduğu ilk zaman değil. Kripto para hedge fonu BitBull Capital’in CEO’su Joe DiPasquale, konuya yönelik şunları söyledi:

Güney Kore’nin en büyük borsalara en son baskını 10 Ocak’ta oldu ve Bitcoin’in spot fiyatı da gün içi ticarete ilişkin %7 düşüş kaydetti. Belirli bir bölgede haklı olarak türbülansa neden olması gereken bir olay, küresel olarak şok dalgaları yaratıyor gibi görünüyor. Upbit baskını türünün ilk örneği değil ve piyasalar geçmişte yaşanan olaylara da aşırı tepki göstermişti. Piyasa olgunlaşmaya devam ederken, bu olaylar daha az olmalı ve yatırımcılar da öngörülü davranmalı.

Bitcoin, diğer kripto paralardan daha iyi performans gösterebildi

Bitcoin, bugün diğer birçok kripto para biriminden daha iyi bir performans gösterebildi. Blockchain İstihbarat Grubu’nun başkanı ve kurucularından Shone Anstey konuya yönelik şunları söyledi:

Bitcoin, tüm diğer kripto paralara göre daha iyi performans gösterdi. Bitcoin, en büyük ağ etkisine sahip en kararlı ve baskın kripto para birimi. Bitcoin’i diğer kripto paralar takip ediyor, çünkü başarısız olursa hepsi başarısız oluyor.

Bu olumsuz darbenin Bitcoin ve diğer kripto paraların fiyatını daha da azaltıp azaltmayacağını ya da New York’ta devam eden Blockchain Week’in bir boğa piyasasını geri getirip getirmeyeceğini zaman gösterecek.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin