İrlanda Finans Departmanı Blockchain çalışma grubu kurmayı planlıyor
İrlanda Finans Departmanı Blockchain çalışma grubu kurmayı planlıyor

İrlanda Finans Departmanı Blockchain çalışma grubu kurmayı planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İrlanda Maliye Bakanlığı, devlet kurumları arasında uyumlu bir düzenleme oluşturulmasına yardımcı olacak yeni bir Blockchain çalışma grubu kurulmasını önerdi.

İrlanda Finans Departmanı Blockchain çalışma grubu kurmayı planlıyor

“Sanal Para Birimi ve Blockchain Teknolojisi” başlıklı yeni bir raporda ortaya çıkan çalışma grubu, kripto para birimlerindeki kurallara koordine bir yaklaşım getirmeyi ve blok zincir teknolojisindeki gelişmeleri izlemeyi amaçlıyor: “tüketicilere, endüstrilere, AB vedünya çapında hükümetlere hitap edecek.”

Raporun diğer kısımlarında; finans departmanı, 2012’den 2016’ya kadar ülkeye yatırım yapan girişim sermayesinin yüzde 6,3’ünün İrlanda merkezli Blockchain işletmelerine gittiğini tahmin ediyor. Bu rakam, İngiltere ve İsviçre’deki bu tür projelere yatırılan sermayenin ne kadar küçük olduğunu gösteriyor.

Irish Dairy Board’un kripto para birimi başlangıçlarına tedarik zinciri denemelerinden, bu büyüyen sektör düzenleyicilerin dikkatini çekti.

Raporun yazarları, milletvekillerine sanal para birimleriyle işlem yaparken hangi korumaların mevcut olduğu konusunda açıklık sağlamaya, girişimcilere açık bir düzenleyici çerçeve sağlamaya ve İrlanda’yı Blockchain projelerinde yabancı doğrudan yatırımın sağlanmasında farklılaşan bir rekabet avantajı ile donatmaya çağırıyor.

Onlar suç faaliyeti ve oynaklık konusunda uyarmaya devam ediyorlar, ancak iyimser bir görüşe sahipler:

Sanal paralarla ilişkili suçluluk, hükümetlere yönelik bir riski temsil etse de sanal para birimlerinin çoğunluğunun yatırımcılar ve yasal sahipler tarafından satın alındığını gösteren kanıtlar vardır.

Bu makale aynı zamanda blockchain teknolojisinin menkul kıymet yerleşimleri de dahil olmak üzere finansal sektör genelinde verimliliği ve güvenilirliği artırmaya yardımcı olabileceğini de öne sürüyor.

CoinDesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin