Kripto bankacılığı
Bitwala Kripto bankacılığı hizmeti vermek için düğmeye bastı.

Bitwala’dan bir ilk: Kripto bankacılığı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Alman Cointelegraph haberine göre, Alman şirketi olan Blockchain tabanlı ödeme hizmeti sağlayıcısı Bitwala kripto piyasası ile ilgili yeni bir hizmet sunuyor. Bu hizmete göre Bitwala, mevduat hesaplarını, uluslararası banka hesap numaralarını (IBAN), SWIFT kodlarını ve ilgili Mastercard bankamatik kartlarını içeren, Alman müşterileri için yeni bir kripto bankacılığı hizmeti başlattığını açıkladı.

Kripto piyasasında ilk olacak projenin onaylanması için Almanya Federal Finansal Denetim Otoritesi (Bakin) ile halen bir başvuru süreci devam ediyor. Ödeme hizmeti sağlayıcısı Bitwala, Alman mevduat sigortasının 100.000 euroya kadar olan miktarda müşteri fonunu koruyacağını vurguluyor. Kuruluşun vereceği hizmet “Blockchain bankacılığı” etiketli hizmet olarak tanıtıldı. Bitwala, böylelikle müşterilerine Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile işlem yapmak ve ödemeye yönelik kapsamlı bir paket sunacak.

Kripto Bankacılığı, normal banka faaliyetlerini de kapsayacak

Banka hesaplarının entegrasyon işlemi tamamlanması ile bu hizmet aynı zamanda normal banka transferlerini ve kredi kartlarının kullanımını da sağlayacaktır. Bu kapsamlı hizmet, Bitwala’nın kripto para birimleri için bankamatik kartı sunma girişiminde bulunduğu ikinci girişimdir.

Şirketin ilk girişimi ise Visa’nın, banka kartı sağlayıcısı Wavecrest ile operasyonlarını durdurma kararı sonrası dondurulmuştu. Bilindiği gibi neredeyse tüm kripto kart sağlayıcıları, büyük kredi kartı ödeme hizmeti veren şirketler tarafından kısıtlamalara maruz kalmıştır. Bundan dolayı İsviçre merkezli Volines, işbirliğini reddeden büyük kart üreticileri yüzünden, faaliyetlerini durdurmak zorunda kalmıştı.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin