HSBC bankası Blockchain teknolojisini test edecek
HSBC bankası Blockchain teknolojisini test edecek

HSBC bankası yakında Blockchain kullanmaya başlayabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Global Trade Review raporlarına göre, uluslararası bankacılık devi HSBC bankası, canlı işlemlerde Blockchain’i test etmeye yakın olarak görülüyor.

Global Trade Review, bankanın canlı Blockchain işlemlerine geçmek için mevcut projelerine dayanan birkaç pilot programı başlatabileceğini bildirdi. Hareket, bu hafta başlarında yapılan özel bir basın toplantısı sırasında ilan edildi.

HSBC bankası pilot programlar başlatacak

HSBC üst düzey yenilik müdürü Joshua Kroeker, programın iki yıl boyunca yürütülen ve Blockchain kullanımını test eden bir program olacağını belirtti.

Süreci başarıyla tamamlayan Kroeker, şunları söyledi:

Önümüzdeki haftalarda ve aylarda müşterilerimizin canlı işlemlerde yer almasıyla ilgili süreci bitirme noktasındayız. Teknoloji uzun bir yol kat etti; güvenlik ve ölçeklenebilirlik açısından çok daha rahatız.

Kroeker, HSBC’nin müşterilerinin çoğunun operasyonlarını dijitalleşt sürecine girdiğini, ancak çoğunun zorluk çektiğini belirtti.

Bu ürün pilot olarak başlatacağımız programlardan biri, bu da heyecan verici olacak.

Banka şu anda müşterileri pilot programlarına entegre ediyor. Kroeker, başarılı olduklarını kanıtlarlarsa projelerin canlı ortamlarına tamamen uygulanacağını ancak bu adımın hem Blockchain uygulaması hem de ağ üzerinde ilave çalışmalar yapılması gerekeceğini söyledi.

GTR’ye göre plan, 2019 yılının başında canlı bir Blockchain ağı başlatmak.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin