Bitmain kurucusu: “ASIC’ler, Ethereum madenciliğini merkezsizleştirdi.”
Bitmain kurucusu: “ASIC’ler, Ethereum madenciliğini merkezsizleştirdi.”

Bitmain ABD’deki madencilik operasyonlarına devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitmain ABD’deki madencilik operasyonlarına devam ediyor. Çin’in kripto madenciliği devi Bitmain, Washington eyaletinde madencilik tesisleri kurmak için bir adım daha atıyor.

Bitmain ABD’deki madencilik operasyonlarına bir yenisini ekliyor

Walla Walla, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Washington eyaletinde yer alan ve Walla Walla ilçesinde yer alan bir şehirdir.

Walla Walla’nın ekonomik kalkınma ajansı olan The Port of Walla Walla, Bitmain’in yeni kripto para madenciliği tesisini inşa etmesine izin verecek bir arazi kiralama ve satın alma opsiyonunu oy birliğiyle onayladı. Şirketin iştiraki olan Ant Creek, bir yıl sonra satın alma opsiyonu ile 10 dönüm kiralayabilecek. Ancak anlaşmadan ek bir 30 dönümlük satın alma opsiyonu kaldırıldı.

Ant Creek’in anlaşmayı tamamlama şartlarını kabul etmesi gerekiyor

Yerel gazete Union Bulletin haberine göre, Ant Creek’in anlaşmayı tamamlama şartlarını kabul etmesi gerekiyor. Ant Creek anlaşma şartlarını kabul etmezse, aylık olarak yaklaşık 4.700 dolar ödeyecek. Bitmain şirketi henüz bir yan kuruluş olarak kabul etmedi. Ancak kamuya açık şirket kayıt bilgileri, Ant Creek’in tek yöneticisi olarak Bitmain CEO’su Jihan Wu’yu gösteriyor.

Ant Creek hem bir Blockchain şirketi hem de bir yapay zeka şirketi

Haber bültenine göre şirketin müdürü Jeff Stearns, görüşme sırasında Ant Creek’i hem bir Blockchain şirketi hem de iki farklı CEO tarafından yönetilen bir yapay zeka şirketi olarak nitelendirdi. Aynı şekilde Bitmain’i belirtmeden, şirketin en büyük küresel kripto madencilik ekipmanı üreticisi olduğunu vurguladı.

Walla Walla sakinleri, madencilik faaliyetlerine tepki gösteriyor

Walla Walla sakinleri, şirketin Kuzey Amerika’daki en ucuz elektrik oranlarından bazılarına sahip olan topluluktan çıkartacağı enerji miktarı konusunda endişelerini dile getirdi. Haber bültenine göre, yerel elektrik görevlisi Robb Lincoln konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bu, elektriği ayıklamakta ve sahibi için hiçbir şey bırakmadan servet yaratmakta.

Walla Walla halkının başka bir üyesi daha genel olarak kripto para birimini şu sözlerle eleştirdi:

Kripto paralar, meşru işlerde kullanılmıyor. İki şey için kullanılıyor: yasalardan ve spekülasyonlardan saklanmak istediğiniz işlemlerde.

Madencilik şirketleri yerel halkın direnişi ile giderek daha fazla karşılaşmakta

Kripto madencilik şirketleri, enerji fazlası ve ucuz fiyatlar ile çeşitli bölgelere akın etmekte. Ancak madencilik şirketleri yerel halkın direnişi ile giderek daha fazla karşılaşmakta. Washington eyaletinde başka yerlerde yetkililer, toplumun elektrik şebekesi üzerindeki etkilerini değerlendirmek için yeni kripto madenciliği operasyonları konusunda bir moratoryum açıkladı.

Mason ilçe yetkilileri, Washington’un Chelan ilçesine yeni maden işletmelerinin gelişini geçici olarak durdurmaya karar verdi. Benzer şekilde, Kanada’daki Quebec eyaleti hükumeti kısa bir süre önce Hydro-Quebec’in altyapı hizmetini, aşırı talep nedeniyle madencilik şirketlerinden gelen hizmet uygulamalarını durdurma talimatı verdi.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin