Japonya’nın GMO'su sanal para kiralama hizmeti başlatıyor
Japonya’nın GMO'su sanal para kiralama hizmeti başlatıyor

Japonya’nın GMO’su sanal para kiralama hizmeti başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın GMO’su sanal para kiralama hizmeti başlatıyor. Japon internet devi GMO, müşterilerin Bitcoin’lerini şirkete borç vermeleri için bir hizmet başlatıyor. Kredi anlaşmalarına bakıldığında müşterilerin Bitcoin bakiyeleri GMO Coin işlem hesaplarından borçlandırılacak. Bu program, geçen yıl hacker saldırısına uğramış olan kripto para borsası Coincheck tarafından başlatılan hizmete benzer bir uygulama.

Japonya’nın GMO’su müşterilerden Bitcoin’lerini ödünç istiyor

Japonya’nın GMO’su müşterilerden Bitcoin’lerini ödünç istiyor. Japon internet devi GMO’nun kripto para alt kuruluşu olan GMO Coin, müşterilerin Bitcoin’lerini şirkete ödünç vermeleri için yeni bir hizmet başlatıyor. GMO Coin hizmeti şu şekilde açıklıyor:

Sanal para kiralama hizmeti, müşteri tarafından tutulan sanal parayı şirkete kiralamanıza izin veren bir hizmet. Böylece kira bedeli olarak, ödünç sanal para biriminin miktarına göre kira ücretini alabilirsiniz.

Program şu anda sadece Bitcoin (BTC)’i destekliyor

İlgilenen müşteriler, 11 Nisan-2 Mayıs tarihleri ​​arasında programa katılmak için başvurabilirler. Program şu anda sadece Bitcoin (BTC)’i destekliyor. Müşterilerin borç vereceği minimum miktar 10 BTC ve maksimum miktar ise 100 BTC olarak belirtiliyor.

GMO Coin, tüm başvuru sahiplerini gözden geçirecek ve kredi prosedürünü Mayıs ayında müşterilere bildirecek. Şirket ile müşteri anlaşmaya varıldığında, müşterinin BTC bakiyesi düşülecek. Müşterinin borçlanmak için gereken miktarda BTC bakiyesi yoksa, anlaşma otomatik olarak iptal edilecek.

“Kredi süresi boyunca ödünç verilen miktar geri çekilemez ya da devredilemez.”

GMO Coin konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Hedef para biriminin fiyatı sürekli dalgalandığı için kredi süresi boyunca ödünç verilen miktar geri çekilemez ya da devredilemez.

Kredi süresi 90 gündür. Anlaşma tarihinde, şirket müşteriye aynı tür ve aynı miktarda artı faiz ödeyecek. Ancak, müşteriler krediyi erkenden geri çağırabilir. Bu durumda şirket geri çağırma işlemini kabul ettikten sonra iptal ücretini keserek kalan bakiyeyi müşteriye ödeyecek.

Coincheck’de benzer bir programı uygulamaya koydu

Kaldıraçlı ticaret sunan dünya çapında diğer kripto borsaları, müşterilerinin madeni paralarını ödünç almak için benzer programlar başlattı. Japonya’da Ocak ayında saldırıya uğramış olan Coincheck, geçen yılın Mayıs ayında benzer bir hizmetin lansmanını duyurdu. Müşterilere, şirkete verilen kripto paranın vade tarihine bağlı olarak %1, %2, %3 veya %5 faiz verilmekte. Uygulama ilk aşamada sadece BTC ile başladı ama şirket daha sonra 11’den fazla kripto para birimi seçeneğini uygulamaya ekledi.

Takas kaydı FSA tarafından onaylanmayan Coincheck’in aksine, GMO Coin tamamen lisanslı

Ancak Coincheck’in borç verme hizmeti başlangıçta Japon Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) tarafından kısıtlandı. Coincheck bu programı Haziran ayında yeniden başlattı. Ancak şu anda yeni kayıtlar geçici olarak askıya alınmış durumda.

Takas kaydı FSA tarafından onaylanmayan Coincheck’in aksine, GMO Coin tamamen lisanslı. Ancak GMO Coin geçtiğimiz günlerde FSA’dan bir iş geliştirme kararı aldı. GMO ayrıca, GMO Click adlı uygulama aracılığıyla Japonca’nın en büyük forex ticaretini de yürütüyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin