Bitgrail, nano, hack
Bitgrail hack

Bitgrail mağdur kullanıcılara ödeme yapacak, ama bir şartla

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İtalya merkezli kripto para borsası Bitgrail yaptığı duyuruda, hack mağduru kullanıcıların herhangi bir yasal işlemden vazgeçme anlaşması imzalarsa, iade ödemesi yapacağını duyurdu. Kripto para borsası şubat ayında hacklenerek 195 milyon dolar tutarında Nano tokeni çalınmıştı.

Web sitesinde yayınlanan basın açıklamasında, hack mağdurlarına yönelik iadelerin bir uzlaşma anlaşmasına bağlı olacağını açıkladı. Kullanıcılardan konuyla ilgili hukuki işlemlerini durduran bir form ile durumu resmileştirmek gerekicek.

Kripto para borsası, güvenlik ihlalinin sorumluluğunu üstlenmeyerek, hack olayının Nano’nun yazılımında yüzünden olduğunu belirtti. Basın açıklaması, kripto para borsasının suçsuz olduğunu ve hack kurbanı olduğunu tespit etmek için devam eden bir soruşturma olduğunu belirtti. Açıklamada şunlar söylendi:

“BitGrail Srl, hırsızlığa maruz kaldığını, NANO’nun yazılımlarındaki hatalardan yararlanarak bir suçun oluştuğunu, dolayısıyla bu nedenlerden dolayı ve yasaya uygun olarak bu durumdan sorumlu olmadığını düşünüyor. ”

Bitgrail Nano’yu suçlamıştı

İtalyan kripto para borsası, kullanıcılarına Bitgrail Shares (BGS) tokeni oluşturarak geri ödeme yapmayı amaçlıyor. Hırsızlıktan etkilenen kullanıcılar, XRB’de kaybedilen paranın yüzde 20’sini geri aldılar ve geri kalan yüzde 80’i BGS tarafından karşılanacak.

8 Şubat hackinden sonra, Nano’da Bitgrailde, hack olayında sorumluluk almak istemedi. Bitgrail’in kurucusu ve operatörü Francesco Firano, sorunun Nano’nun zaman damgası teknolojisinden kaynaklandığını ve kripto para biriminin blok kaşifinin güvenilir olmadığını belirtti. Firano, Nano blok kaşifinin güvenilmezliği yüzünden şirketin olay hakkında ki araştırmasını imkansız kıldığını söyledi.

Nano’dan Troy Retzer, Nano Blockchain ağının 19 Ocak’ta hack olayından önce her bloğun bir zaman damgası ile nodelarının yeniden eşzamanlamasını gerçekleştirdiği söyledi.

Cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin