SEC ICO’lar konusunda onlarca soruşturma

SEC ICO’lar konusunda onlarca soruşturma yürüttüğünü doğruladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC ICO’lar ile ilgili pek çok soruşturma yürüttüğünü doğrulayan bir açıklama yaptı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) Yürütme Birimi Eş Başkanı Stephanie Avakian, kripto paralara ilişkin onlarca soruşturma yürütmekte oldukları konusunda basında yer alan haberleri onayladı.

SEC ICO’lar konusunda daha fazla şirkete soruşturma açabilir

Şubat ayı sonlarında basında çıkan haberlere göre, SEC ICO’lar yoluyla menkul kıymetler yasalarını aşmaya çalıştıklarından şüphelenilen firmalara celp gönderdi. Stephanie Avakian konuya yönelik şunları söyledi:

 ICO’lar konusunda çok aktifiz ve daha fazlasını görmeyi bekleyebilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl boyunca SEC, menkul kıymetler yasaları kapsamına giren kripto para ile ilgili işlem yapan şirketlere karşı eylemlerini hızlandırdı. Çeşitli haber kaynaklarında yer alan bilgiye göre, SEC Eylül 2017’den bu yana bu şirketlere karşı farklı adlar altında soruşturmalar açtı.

“Düzenleyiciler kripto para birimi konusunda hemfikir olamazlar”

SEC, 7 Mart’ta SEC’in yetki alanı ve düzenleyici politikası kapsamında yer alan ve sonuç olarak bu değişimden ötürü kayıt yapmaları gereken kripto para ticaret platformlarına yönelik bir bildiri yayınladı. Şubat 2018’de SEC gözetimi, kripto para birimi ile ilgili sorunlar nedeniyle üç farklı şirketin işlemlerinin askıya alınmasına neden oldu.

ABD’de kripto para birimleri için düzenleyici konular belirsizliğini koruyor. Coinbase’nin yasal risklerden sorumlu yetkilisi Mike Lempres’in, 14 Mart’ta Kongre’den önce yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Büyük mali düzenleyici kurumlar kripto para biriminin niteliği konusunda hemfikir olamazlar. Düzenleyicilerin yalnızca bu alanda sadeleştirmeler yapmaya odaklanması gerekmektedir.

SEC, kripto paraları bir emtia olarak kabul ediyor

SEC, kripto paraların bir emtia olduğunu kabul ediyor. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ise, kripto paraları bir mal olarak nitelendiriyor. İç Gelir Servisi (IRS) bu konuları maddi olarak ele alırken, ABD Hazine Bakanlığı Finansal Suçlarla Mücadele Birimi (FinCEN) bunları para olarak düşünüyor.

Cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin