mehmet hamdi bol bitcoin
mehmet hamdi bol bitcoin

Bitcoin ile Emekli Olan ilk Türk!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2009 yılından itibaren günümüze kadar gelişimini sürdüren ve finansal anlamda birçok ezberi bozan Bitcoin sayesinde zengin olan, hayatı değişen, ciddi kazançlar elde eden ve buna benzer birçok hikaye okumuşsunuzdur. Bu defa Ülkemizden, Türkiyeden ve sektör meraklılarının yakından tanıdığı bir ismin, Bitcoin ile emekli olan ilk Türk’ün  hikayesini paylaşıyor olacağım.

”Türkiye’nin ilk Bitcoin emeklisi” 

Kripto para haber’in Yayın hayatı boyunca sık sık verdiği bilgileri ve videolarını paylaştığım, bir youtube kanalı olan  ”Paranette”nin kurucusu Mehmet Hamdi Bol’dan bahsediyorum.

2014 yılından bu yana Bitcoin ile yakından ilgilenen Bol, kripto para haber’e hikayesini ve başarı formülünü anlattı.

”Türkiye’nin ilk Bitcoin Emeklisinin Hikayesi ve Başarı Formülü

En baştan açık ve net şekide belirteyim bu kişi benim. Modern kölelikten kurtulup internet girişimcisi olmaya karar verdiğimde hedeflerimden biri kırk yaşında emekli olmaktı. İki yıl gecikme ile bu hedefimi gerçekleştirdim.

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değil, yaptıklarım ve tecrübelerimdir. İnanmak, inanmamak, uygulamak, uygulamamak size kalmış.

Bu başarımın tek değil ama büyük kahramanı Bitcoin. 2014 yılından beri Bitcoin ticareti  (al-sat) yapıyorum. Ben almaya başladığımda 1 Bitcoin 600-700 TL. seviyesindeyken, bu satırları yazarken 15450 TL. seviyesindeydi. O yıllarda adını bile duyan azken, ben bireysel emeklilik gibi düşünüp her hafta imkan dahilinde Bitcoin aldım ve biriktirdim. Hatta her hafta aynı gün, şartlara bakmaksızın aldımki duyguları işin içerisinden çıkartayım. Aksi halde düşecek, yükselecek, bu hafta almasam diye düşünürken fırsat kaçıyor. Disiplinli ve sürekli bir şekilde alım yapıp, biriktirmek benim diğer yatırımcılardan farklılaşma noktam oldu.

Bitcoin 1000, 2000, 3000, 4000 TL. seviyelerine geçerken ben hala gözü kapalı şekilde alıma devam ediyordum. 5000 TL. seviyelerinde arkadaş ve tanıdıklarım kafayı yediğimi düşünürken 6000, 7000, 8000, 9000, 10000, 11000, 12000, 13000, 14000 seviyelerinde ben hala alım yapıyordum. Her yükselişte düşüşü bekleyen büyük bir kitle varken, benim gibi yukarı haraketin devam edeceğini düşünenler büyük karlar elde etti. Bazıları hala düşsede alsak diye bekliyor.

Paramın bir kısmı ile kısa vadelial sat yaparken bir kısmına hiç dokunmuyor, yani Bitcoin’leri bozdurmuyordum. Belli kar marjlarını yakaladığımda, kısa vadeli aldığım Bitcoinleri bozdurdum.  İhtiyaçlarım için paranın kar kısmını çeksemde ana para ile o dakika yine şartlara bakmasızın tekrar Btcoin alıyordum. Çoğu yatırımcı bu noktayı anlamadı ve fırsatı kaçırdı.

Örnek vermek gerekirse kısa vade al-sat için ayırdığım 10000 TL.’yi zaman içerisinde 12000 TL. yaptığımda, sadece 2000 TL. yi aldım ve ana para olan 10000 TL ile o günün şartlarından tekrar alım yaptım. Yüksek kar elde ettiğim zamanlarda örnek vermek gerekirse 10000 TL’yi 15000 TL. yaptığımda 2500 TL’yi aldım ve geri kalan 2500 TL.’yi ana paraya ekledim ve 12500 TL. olarak yatırıma devam ettim. Tüm bunları yaparken haftalık olarak Bitcoin alamaya devam ettim.

Bu en doğru yol mu bilemem ama benim için başarı getirdiğini, yıllarca uyguladığımı ve iyi sonuç verdiğini gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

mehmet hamdi bol bitcoin
mehmet hamdi bol bitcoin

Yıllar içerisinde Bitcoin fiyatında düşüş olmadımı? Tabiki oldu fakat bu formülde uzun vadeli alım yapmanız ve sabırlı olmanız şartıyla kar etme ihtimali çok yüksek.

En çok sorulan, karıştırılan nokta, Bitcoinleri bozdurunca neden o günkü fiyattan hemen alım yaptığım, düşmesini beklemediğim oluyor. Bu soru her zaman beni gülümsetti çünkü bazı arkadaşlar hala beklerken ben hedefime ulaştım. Kararlılık, hedefe kilitlenme, disiplin bu anlamda çok önemli.

Emekli olduktan sonra Bitcoin yatırımına devam edip etmediğim çok soruluyor. Tabiki devam ediyorum. Yine aynı şekilde kısa vadeli al-sat, uzun vadeli birikim yapıyorum. Değişen tek şey Bitcoin haricinde diğer işler ve kişiler benim için artık öncelik taşımıyor. Ailem ile vakit geçirmek, kitap okumak, kendime ve hobilerime enerjimi harcamak artık önceliğim.

Daha önce hiç bir yerde söylememiştim, yazmamıştım. Maaşlı çalışan bir modern köle iken beni internet girişimcisi olmaya teşvik eden en büyük motivasyon kaynaklarımdan biri de, istediğim kadar kitap satın alabilecek maddi güç ve istediğim kadar kitap okuyabilecek kadar zamana sahip olmaktı. Buna birde aile kurmak ve çocuklarımız eklenince odağım daha da güçlendi.

Erken emekliliğime tepki gösterenler, üretime devam etmem gerektiğini söyleyenler oluyor. Maaşlı, modern kölelik hayatımdan kurtulmaktaki amacım en baştan buydu. 60-65 yaşına kadar çalışmak benim için mantıklı bir hedef değil. Ayrıca eğer bir şeyler yapmak zorunda olmayı kabul etseydim zaten internet girişimcisi olmazdım. Özgürlük benim için herşeyden önemli. Yeni doğan bebeğimin ilk sözcüklerine, ilk adımlarına yanında şahitlik etmek, büyümesini kaçırmamak benim için milyonlardan daha önemli.

Ayrıca üretim ve üretkenlik çok göreceli kavramlar. Kiminin on yılda üretemediğini kimimiz bir yılda üretir. Kiminin on sene çalışarak yapamadığını kimimiz emekliyken başarır.

Son tavsiyem başkasının hayallerinin değil kendi hayallerinizin peşinden gidin.

Başkalarının önceliklerinin değil kendi önceliklerinizin peşinden gidin.

Tüm takipçi ve okurlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım”

Mehmet Hamdi Bol


Sinan Dündoğan
Kripto Para Haber 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comment

  1. 11 October 2017, 21:37

    Zamanında şöyle bir arkadaşımız olmadı 🙂

    Reply
    • Üye 11 October 2017, 22:18

      Bir ağaç dikmek için en iyi zaman, bundan 20 yıl önceydi. Ancak bir sonraki en iyi zaman; bu gün 😉

      Reply
Bizi Takip Edin