featured

Rusyada Neler Oluyor? Vladimir Putin, ”Ciddi Riskler” Konusunda Uyardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “önemli” risklere karşı meşru ödeme ve uyarı yöntemi olarak büyümelerini kabul ederek kripto para birimleri hakkında yorum yaptı.

Devlet Başkanı Vladimir Putin bir hükümet toplantısında yaptığı konuşmada, kripto para birimlerine eşlik eden “ciddi riskler” konusunda uyardı. Putin, bu açıklamalarıyla, kripto para birimleri hakkında yorum yapan en üst düzey küresel lider olma özelliğini taşıyor.

RT’den bildirilen sözlerde Putin, kripto para birimlerinin belirgin bir şekilde büyümesinin ve toplumun benimsenmesinin altını çizdi.

Birçok ülkede kripto para birimleri, tam teşekküllü bir ödeme aracı ve yatırım aracı haline geliyor.  Kripto para birimleri kullanımı aynı zamanda önemli riskler barındırıyor. [Rus] Merkez Bankası’nın durumunun farkındayım.

Rusya Merkez Bankası’nın ilk başkan yardımcısı Sergei Shvetsov, Rus hükümetinin, bitcoin ve Ethereum gibi para birimleri sunan kripto para alım-satım sitelerine erişimi engelleyeceğini açıkladı. Merkezi bankacı, günlük parekende yatırımcıları kripto para birimlerinin oynaklığından korumak için ablukanın gerekli olduğunu açıkladı. Shvetsov,
“Vatandaşlarımız ve işletmeler için böyle bir kripto para biriminin bir yatırım nesnesi olarak kullanılmasının makul olmayan yüksek riskler taşıdığını düşünüyoruz” dedi.

Reuters tarafından yayınlanan makalede Putin;

Kripto para birimlerinin kullanımı ciddi riskler taşır. Merkez bankasının bu konudaki tutumunu biliyorum, bunu merkez bankası valisi ile birkaç kez görüştük.

Financial Times tarafından hazırlanan yorumlarda Putin, kripto para birimlerinde gördüğü ‘ciddi’ riskleri ele aldı.

Her şeyden önce, cezai olarak para kazanma, vergilerden kaçınma ve hatta terörizmi finanse etme fırsatlarının yanı sıra tabii ki sıradan vatandaşları etkileyebilecek hileli planları sürdürebilir “.

Putin, kripto para birimlerinin “sınırsız sayıda isimsiz kaynak tarafından verildiğini” açıklamaya devam etti. Rusya devlet başkanı Putin eleştirisinde “sistem arızaları” ya da oynaklık olaylarında herhangi biri sorumlu tutulmayacak. “Kripto para alıcısı, bu şekilde yasa dışı faaliyete kapılabilir. Ve kripto para sektörü için bir destek yok.

Yasak yok, düzenleme

Putin’in yorumları, önemli olduğu gibi, kripto para birimleri veya yeni parasal kaynak sağlama yöntemleri (ICO) hakkında herhangi bir yasaktan bahsetmedi. Putin, Çin ve Güney Kore’nin yollarının aksine, Rusya merkez bankasını, “yenilikçi finansal araçlar ile çalışmak için yasal garantiler” ile kripto para birimleri kullanmaya yönelik düzenleyici bir çerçeve oluşturmaya çağırdı.

cryptocoins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin