BIG Blockchain, coincheck, xem, kripto para haberleri
BIG Blockchain

BIG Blockchain hala Coincheck hackinde çalınan paraların peşinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BIG Blockchain Intelligence Group adli ve soruşturma bölümünün, Coincheck hack olayında çalınan paraların başarıyla takip ettiğini bildirdi.

26 Ocak 2018’de Japon kripto para borsası Coincheck’in 526 milyon XEM coinini kaybedildiğini bildirdiği zaman kripto para dünyası bir kez daha sarsılmıştı. Bu hack olayı, kripto para tarihinin en büyük ikinci hırsızlık vakasıydı.

Bununla birlikte, BIG Blockchain Intelligence Group, çalınan bu kripto paralardan elde edilen paraların aklandığı Vancouver’daki kripto para borsasına kadar başarıyla bir takip sürdürdü. BIG, önemli bilgileri mümkün olan en kısa sürede ilgili mercilere sunmayı planlıyor. Şirket basına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“BIG Blockchain Intelligence Group, teknolojik aramalardan ve veri analizi araçlarından edindiği bilgileri, Kanada ve ABD’deki kolluk kuvvetlerine teslim etmek için adli tıp bulgularını özetleyen kapsamlı ve resmi bir rapor derleyecek.”

BIG Blockchain sayesinde yatırımcılar daha güvenli bir ortamda yatırım yapıcak

Ek olarak, BIG’in Adli ve Araştırmalar Direktörü Robert Whitaker şunları söyledi:

“NEM güçlü ve sadık bir kripto topluluğuna sahiptir. BIG Blockchain Intelligence Group’taki kurumsal görevimiz, sektöre güvenlik sağlayan teknoloji ve hizmetleri sunmaktır. Bu nedenle, bu yasadışı olaya şeffaflık sağlamaya elimizden geldiğince hızla yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

BIG, Blockchain teknoloji arama ve veri analizi çözümlerinin geliştiricisidir. Devlet kurumlarına ve kolluk kuvvetlerine kripto alanda, siber suçluları yakalamak için yardımcı olan bir kripto para piyasası agnostik arama ve analiz motoru geliştirmişti. Motor, adli izleme ve işlem izleme imkânı sağlıyor.

Kripto para piyasası büyük oranda merkeziyetsiz ve kural koyulamayan ilkeler etrafında kurulmuş olsa da, BIG gibi adli seviyedeki güvenlik kurumları, büyük çaplı kripto para soygunlarının geçmişte kaldığından emin olunmasına yardımcı olabilir.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin