Bankalar, blockchain, blockchain teknolojisi, blockchain haberleri
Bankalar için Blockchain

Bankalar, Blockchain ve kripto para birimlerinden nasıl faydalanabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bankalar ve finans kurumları, Bitcoin ve Blockchain teknolojisi hakkında her zaman olumlu yorum yapmak konusunda isteksiz olmuştur. Genel olarak, bu yeni teknolojileri bir tehdit olarak algılarlar. Ama gerçek farklı olabilir. Gerçekten de, dünyanın en önemli bankalarından bazıları Blockchain teknolojisi ile çalışıyor ve bundan faydalanıyor.

Dünyada ki ünlü bankalar şimdiden Blockchain teknolojisinden faydalanmaya başladı

Deutsche Bank Blockchain’de Fırsatlar Görüyor

Bankanın global servet yöneticisi Christian Nolting ve CIO ofisinin global başkanı Marcus Muller, kripto para ve Blockchain teknolojisinin pazara büyük fırsatlar getirebileceğini söyledi. Blockchain, dünyanın her yerindeki şirketlerin çalışma biçimini değiştirebilecektir. Ek olarak, 10 yılda küresel GSYİH’nın %10’u Blockchain ile desteklenecektir. Banka şu açıklamayı yaptı:

“Blockchain’in şirketlerin iş modelini sürekli olarak değiştireceğini umuyoruz. Blockchain teknolojisi, bireyler arasında bilgi asimetrisini azaltarak, aracı olmadan bireyler arasında varlıkların ve finansal ürünlerin daha hızlı ve daha ucuz bir şekilde el değiştirmesini sağlar.”

Bununla birlikte, dünyadaki işletmeler Blockchain teknolojisinin geleceği ve sistemi nasıl değiştirebileceği konusunda oldukça iyimserdir. Neustar Uluslararası Güvenlik Konseyi, şirketlerin %80’inin işlemler için kripto para birimini kullanma konusunda ilgisinin olduğunu ortaya koyan bir rapor yayınladı. Katılımcıların neredeyse% 50’si kripto para birimlerinin işletmelerine gelir getirebileceğini belirtti.

Kripto para birimleri ve Blockchain, daha önce hiç olmadığı kadar rekabetçi bir dünyada bankacılık ürünlerini ve hizmetlerini geliştirebilir. Finansal kurumlar, bu ümit vaat eden teknolojiyi benimseyerek dünyanın karşı karşıya olduğu değişimlere uyum sağlamalıdır.

Bank of America ve JP Morgan Blockchain Teknolojisiyle Çalışıyor

En başından beri Bitcoin’e karşı olan bankalardan biri olan JP Morgan Chase, Blockchain teknolojisinden de yararlanıyor. Ürün ve hizmetlerinin bir kısmını bu teknoloji ile iyileştirdi ve yeni finansal trendlerin ardında kalmamak için teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyor.

Aynı zamanda Bank of America, teknolojilerini geliştirmek için Blockchain teknolojisine yatırım yapmazlarsa yeni teknolojilere uyum sağlayamayacaklarını da açıkladı. Banka açıklamasında şunları söyledi:

“Ürünlerimizi ve hizmetlerimizi gelişen endüstri standartlarına ve tüketici tercihlerine adapte edemememiz işimize zarar verebilir. Başarımız, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi gelişen endüstri standartlarına uyarlama yeteneğimize bağlıdır. Rakipler tarafından daha düşük fiyatlarda ürün ve hizmet sunma yönünde artan baskı var. Bu da gelirimizi artırma ve etkin bir şekilde rekabet edebilme yeteneğimizi etkileyebilir.

Bank of America, piyasada rekabet eden bankaların çoğunda bu durumun olduğunu açıklıyor. İşte bu yüzden teknolojinin benimsenmesi ve geliştirilmesinin gerektiğini anlamak çok önemlidir. Bunu yapmazlarsa, sonuçlar bu kurumlar için felaket olabilir.

Gerçekten de, JP Morgan’ın bu teknoloji ile çalışan Blockchain Mükemmeliyet Merkezi (BCOE) adı verilen özel bir departmanı var. BCOE’nin amacı, Blockchain teknolojisiyle çalışmak, iş alanlarındaki yeni kullanım durumlarını ve pilot çözümlerini araştırmaktır.

Sonuç olarak Blockchain ve kripto para birimleri, bankaların daha iyi ürün ve hizmetler sunmalarına yardımcı olacak ve bu kurumların kendilerine yaptığı en iyi iyilik olacaktır.

Usethebitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin