ABD bankacılık devi Citi, Bitcoin hakkında çarpıcı bir rapor yayınladı
ABD bankacılık devi Citi, Bitcoin hakkında çarpıcı bir rapor yayınladı

Bankalar, Blockchain girişimi SETL’den hisse alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Finansal servis hizmeti veren Citi Grup, Blockchain girişimi SETL’den hisse aldı.

Bugün açıklanan bu hamle, Fransız bankacılık kuruluşu Credit Agricole’nin SETL’in hissedarı haline gelmesinden sadece üç hafta sonra gerçekleşti. Diğer yatırımcılar arasında Computershare, Deloitte ve bankacılık şirketi S2iEM yer alıyor.

Yöneticiler yaptığı açıklamada, Computershare’nin Blockchain kuruluşundaki hisselerini artırdığını ve Computershare Grup CEO’su Stuart Irving’in yönetim kuruluna katılcağını belirtti. Açıklamada bu hamle ile şirket için büyük bir güçlendirme hamlesi olduğu belirtilmişti.

Proje CEO’su Peter Randall yatırımlar için, portföyümüzü yeni ve mevcut ortaklarımızla genişlettiğimizi ve bir dizi gelir üreten projenin kapsamını kabul ettiğimizi duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

SETL ne amaçlıyor?

Girişim, geliştirdiği izinli defteri kullanarak iki taraf arasındaki nakit ve diğer varlıkların hareketini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu da, farklı işlem türlerini eşleştirmeyi ve çözmeyi kolaylaştıracaktır.

Geçen ayın başlarında girişim, OFI Portföy Yönetimini başlangıç aşamasındaki IZNES fon kayıt sistemi ile denemişti.

2015 yılında piyasaya çıkan bu girişim, Chi-X hisse senedi borsası eski CEO’su olan Randall’ın da bulunduğu finans alanındaki eski yöneticiler tarafından kuruldu.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin