lenovo
lenovo

Lenovo, ABD patentli belge doğrulaması için Blockchain’i araştırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin çok uluslu bilgisayar şirketi Lenovo, güvenli bir Blockchain ile fiziksel belgelerin bütünlüğünü doğrulayacak bir sistem için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) ile anlaşma sağladı. Lenovo şirketi patent başvurusuna ise 2016 yılının Ağustos ayında bulunmuştu. Fakat patentin başvurusu, yapılan incelemeler sonucu nihayet 15 şubat tarihinde onaylandı.

Patent genel tanımından bahsedecek olursak, ıslak imza ile imzalanmış belgelerden ziyade, belgelere kodlanmış olan dijital imzaların değiştirilmesinin mümkün olmadığı bir Blockchain teknoloji üzerine güvence veriyor. Patent, bir işlemcinin belgede “bütünlük sembolü”nü belirleyecek. Ardından bunu “bütünlük haritası”na çevirecek. Ve son olarak da ilgili dijital evrağı, fiziksel belge ile karşılaştırmak adına bir işlem uygulacak.

Lenovo, güvenlik Blockchain’in fiziksel dökümanın birden çok kopyası olsa dahi, mevcut orijinal fiziksel belgeye sahip olacağını belirtti. Ve bir çok kişinin değişiklik zincirine giriş yapabilmesi sağlayacaklarını söyledi. Böylelikle fiziksel dökümanın birden çok sahte kopyası ortaya çıktığında, oluşturulacak olan Blockchain’de bir karşılığı olmayacağı için sahte belgenin hiçbir hükmü olmamış olacak. Bu durum ise her türlü belge doğrulama işlemlerinde yüksek güvenlik oluşturulmasını sağlayacak.

Kripto para piyasasının Çin’de baskı altında olmasına rağmen, Lenovo gibi firmaların kripto paralara ilgisi sürüyor

Aralık 2017 tarihinde ise İsviçre bankacılık devi UBS’nin benzer bir başvurusu olmuştu. UBS, istemci IP ve kullanıcı doğrulaması sistemi kurmak adına  benzer bir Blockchain tabanlı sistem için USPTO’ya bir patent başvurusunda bulunmuştu. Çin firması Lenovo, başvurusunu kripto paralar ile ilgili alınan karardan çok önce yapmıştı. Bu dönemde ise Çin, ülkedeki bütün kripto para piyasası genelinde baskı altında olan bir ülke. Çin Eylül 2017 tarihinde ICO yasağını takiben, Şubat ayının başında tüm yabancı kripto para ticaretini yasakladı. Buna rağmen, tüm kripto para yasaklarına uyulsa bile, Çin menşeli firmaların, kripto para piyasası ile ilgilenmeye devam ettiği görülüyor.

Bilindiği gibi 7 şubat tarihinde Çin merkezli ödeme hizmeti sunan LianLian firması, Avrupa, ABD ve Çin’de daha hızlı, daha ucuz ve daha basit  uluslar arası ödeme hizmeti verebilmek adına RippleNet ile bir ortaklık anlaşma yaptı.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin